SASTANAK PREDSEDNICE NARODNE SKUPŠTINE SA PREDSEDNIKOM VLADE KOMONVELTA DOMINIKE: Brnabić i Skerit o unapređenju ekonomskih odnosa
Foto: Petar Aleksić

SASTANAK PREDSEDNICE NARODNE SKUPŠTINE SA PREDSEDNIKOM VLADE KOMONVELTA DOMINIKE: Brnabić i Skerit o unapređenju ekonomskih odnosa

Politika -

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominike Ruzveltom Skeritom, sa kojim je razgovarala o daljem unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa.

Predsednica Brnabić izrazila je čast i veliku zahvalnost premijeru Skeritu na poseti i podršci Srbiji u izuzetno izazovnim vremenima.

Predsednica je istakla spremnost za dalji razvoj ekonomskih odnosa i pružanje podrške na polju obrazovanja, da studenti iz Dominike učestvuju u projektu "Svet u Srbiji", kojim se godišnje stipendira oko dve stotine studenata iz zemalja širom sveta, za koje veruje da može da bude temelj bilateralnih odnosa i saradnje u budućnosti.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski uz nadu da će se dinamika razvoja pozitivnih odnosa nastaviti, i da tome mogu da doprinesu potpisani sporazumi prilikom prethodne posete premijera Skerita Srbiji. Razgovali su o formiranju Poslaničke grupe prijateljstva.

Brnabić je takođe istakla zahvalnost Dominiki na odluci da suspenduje priznanje nezavisnosti južne srpske pokrajine, čime je potvrđeno ne samo prijateljstvo dve zemlje, već i privrženost Komonvelta Dominike osnovnim principima međunarodnog prava i Povelje UN.

Sastanku u parlamentu prisustvovala je i predsednica Odbora za spoljne poslove u Narodnoj skupštini Srbije Marina Raguš.

Bonus video:

00:12

Ana Brnabić potpisuje podršku SNS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track