VOJNI ANALITIČAR UŽIVO SA POLIGONA PEŠTER: Noviteti su nam ruski sistem REPELENT i dronovi kamikaze KOMARAC I OSICA
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

VOJNI ANALITIČAR UŽIVO SA POLIGONA PEŠTER: Noviteti su nam ruski sistem REPELENT i dronovi kamikaze KOMARAC I OSICA

Politika -

U toku je taktička vojna vežba sa bojevim gađanjem "Vihor 2024" kojoj prisustvuje predsednik Aleksandar Vučić.

Vlade Radulović, vojni analitičar, uključio se u emisiju Puls Srbije gde je prokomentarisao ovu vojnu vežbu sa poligona Pešter.

- Najveći deo sredstava, konkretno ovde na privremenom poligonu Pešter, prema saopštenjima Resornog ministarstva i naših oružanih snaga, oko 500 sredstava ratne tehnike. Najveći deo toga su sredstava koje smo imali prilike ranije da vidimo ili ovde na Pešteru ili na nekim drugim poligonima ili na nekim taktičko-tehničkim zborovima i prikazima. Naravno, sa druge strane, biće i nekoliko noviteta, konkretno kada govorimo o Pešteru, tu je sistem FK-3 kineski, nije novitet za našu javnost, ali jeste za sam poligon na Pešteru. Sa druge strane, ono što bi svakako trebalo da privuče posebnu pažnju, to je sistem za elektronsku borbu Repelent, koji je nedavno stigao iz Ruske Federacije, i ovaj segment koji se najavljivao u proteklih nekoliko nedelja, to je segment kvadkoptera, odnosno multikoptera, i dronova, bespilotnih letelica za jednokratnu upotrebu. Dakle domaćih projekata, kao što su Komarac, Osica, Obad, Senka i slično - rekao je Radulović.

Vlade Radulović
foto: Kurir televizija

Potom je otkrio šta je to našta bi trebala da se obrati pažnja na združenoj vežbi bojevo gađanje.

- Trebalo bi da se vidi delovanje sistema Repelent. Sa druge strane, naši dronovi za jednokratnu upotrebu, odnosno dronovi kamikaze, kako se to popularno zove. Pre svega, projekti kao što je Komarac i Osica.

02:05

VOJNI ANALITIČAR UŽIVO SA POLIGONA PEŠTER: Noviteti su nam ruski sistem REPELENT i dronovi kamikaze KOMARAC I OSICA

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:11

U toku je taktička bojeva vežba s gađanjem Vihor 2024

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track