PREDSEDNIK VUČIĆ: U obostranom interesu što je komandant Kfora prisustvovao vežbi
Foto: Printscreen/RTS

PREDSEDNIK VUČIĆ: U obostranom interesu što je komandant Kfora prisustvovao vežbi

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon završnice združene taktičke vežbe "Vihor 2024" na Pešteru, da je važno što je po prvi put prisustvovao i komandat Kfora general - major Ozkan Ulutaš, i istakao da sa Kforom imamo korektnu i profesionalnu saradnju i da je to u obostranom interesu.

On je na pitanje koliko je značajno to što je komandat Kfora prisutan u kontekstu odnosa Srbije sa NATO, a i zbog očuvanja bezbednosti srpskog naroda na KiM istakao da je to veoma značajno i u interesu je obe strane.

- Naslušali smo se brojnih laži raznih zapadnih medija. Ja mislim da je veoma važno da je komandant Kfora danas bio ovde. Mi sa njim imamo korektnu i profesionalnu saradnju. Mislim da je to na dnevnom nivou i general (Milan) Mojsilović upravo potvrđuje. Nastavićemo tu vrstu saradnje, to je dobro, to je u interesu obe strane i mislim da nemam šta tome da dodam - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da vojnici Kfora obavljaju profesionalno svoj posao.

- Ovo što rade njihovi političari, to je druga stvar. To je bezobrazluk posebne vrste - rekao je Vučić.

Završetku vežbe danas je prisustvovao komandant Kfora, general- major Ozkan Ulutaš, koji je na "Pešter" došao na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovica. To je prvi put da jedan komandat Kfora - međunarodnih mirovnih snage pod vođstvom NATO, zasnovanih na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, prisustvuje prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

Bonus video:

00:11

Taktička vojna vežba na na Privremenom poligonu Pešter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track