FONDACIJA ANGELINA AĆIMOVIĆ POKLANJA HALJINE KOJE SU RADILI NAJPOZNATIJI DIZAJNERI! Sestra nastradale devojčice otkrila cilj ideje
Foto: Zorana Jevtić

kurir televizija

FONDACIJA ANGELINA AĆIMOVIĆ POKLANJA HALJINE KOJE SU RADILI NAJPOZNATIJI DIZAJNERI! Sestra nastradale devojčice otkrila cilj ideje

Društvo -

Fondacija porodice Angeline Aćimović, devojčice preminule u Ribnikaru, doživeće svoj vrhunac.

Poznato je da su brojni srpski dizajneri, ali i svetski poznati Dior, napravili haljine po skici male Angeline, a ovog puta je fondacija, koja nosi upravo njeno ime, odlučila da pokloni haljine za maturantkinje koje su bez roditeljskog staranja.

Novinarka Kurira Jelena Milović, nalazi se u Sava Centru gde su i izložene haljine Angeline Aćimović, a o celokupnoj ideji razgovarala je sa Marijom Aćimović, Angelininom sestrom.

03:14

FONDACIJA ANGELINA AĆIMOVIĆ POKLANJA HALJINE KOJE SU RADILI NAJPOZNATIJI DIZAJNERI! Sestra nastradale devojčice otkrila cilj ideje

- Ideja je nastala na osnovu toga što je Angelina ove godine trebalo da postane maturantkinja, a mi smo hteli da obeležimo takav događaj u sklopu fondacije i da na taj način usrećimo veliki broj devojčica. Ideja je nastala za vreme "Fashion week" kada su Angelinine drugarice prošetale haljine njenih skica, a te haljine su dobile na poklon za maturu. Sledeća akcija koja sledi jeste da ćemo mi praviti haljine i poklanjati ih devojčicama bez roditeljskog starateljstva.

Potom je sestra Angeline odgonetnula kako da se domovi i nezbrinuta deca prijave za haljinu:

- Trenutno je prijavljeno oko 30 devojčica, a svakako da planiramo da proširimo taj spisak van okvira samog Beograda, već da ta akcija bude pokrenuta širom Srbije. Mogu da se prijave putem mejla same fondacije. Ideja je da se maturantkinjama obezbedi svaki deo autfita koji je potreban za taj dan. U zavisnosti od broja devojčica, biće izrađen i toliki broj haljina, mi ćemo dati sve od sebe da omogućimo da toj devojčici taj dan bude poseban za nju. Nama ovo znači jer tako stvaramo nešto za Angelinu, veliki broj devojčica činimo srećnim i pritom je to povezano sa mojom sestrom i znači nam da taj dan bude poseban.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:41

Radovi na adaptaciji dela škole Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track