ALEKSIĆ PREDSTAVIO SLOGAN ZA IZBORE I PORUČIO: Ne razumem odluku o bojkotu izbora u Beogradu
Foto: Nenad Kostić

ALEKSIĆ PREDSTAVIO SLOGAN ZA IZBORE I PORUČIO: Ne razumem odluku o bojkotu izbora u Beogradu

Politika -

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, predstavio je u Skupštini Srbije organizacije koje su odlučile da izađu na izbore u Beogradu i na lokalnim izborima.

- Ovih šest organizacija su donele tu odluku i napravile dogovor o zajedničkom nastupu na tim izborima sa sloganom "Biram borbu" - rekao je on i dodao da ono što su tražili na početku pregovora su bila tri uslova.

Biram borbu, opozicija
foto: Kurir/D.R.

- Danas je sednica Skupštine na kojoj ćemo usvojiti Zakon koji smo mi inicirali. Dakle, uspeli smo da dođemo do toga - naveo je on i dodao da će ova koalicija u narednim danima da finišira razgovore vezano za njihov blok.

- Razgovaraćemo sa još nekim akterima koji su spremni da učestvuju u ovoj borbi. Žao mi je što neke naše kolege nisu prihvatile da se borimo zajedno. Ne razumem odluku da se bojkotuju izbori u Beogradu, a da se ne bojkotuju izbori u drugim opštinama i gradovima, ali svako ima pravo na svoje mišljenje - naveo je Aleksić.

Dragan Đilas
foto: Nenad Kostić

Konferenciji nije prisustvovao lider SSP Dragan Đilas, jer nije deo novoformirane koalicije, ali se pojavio kasnije uoči početka sednice Skupštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track