ORLIĆ UOČI SEDNICE SKUPŠTINE: Svima je jasno da smo pokazali dobru volju, spremnost na dijalog i da je pružena ruka bila iskrena
Foto: Kurir

ORLIĆ UOČI SEDNICE SKUPŠTINE: Svima je jasno da smo pokazali dobru volju, spremnost na dijalog i da je pružena ruka bila iskrena

Politika -

Vladimir Orlić, narodni poslanik i potpredsednik GO SNS, poručio je danas da je vladajuća koalicija pokazala dobru volju i suštinsku želju za dijalogom ispunivši zahteve opozicije da bi ona izašla na izbore.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije istakao da će danas biti održana sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti usvojene vrlo jednostavne izmene Zakona koje će da omoguće da se lokalni izbori izbori održe 2. juna u skladu sa onim što su tražile, kako je istakao, partije bivšeg režima tokom prethodnih meseci.

- Svima je potpuno jasno da smo na ovaj način pokazali ne samo dobru volju i suštinsku spremnost na dijalog, nego da je priča o pruženoj ruci zaista bila iskrena i istinita - rekao je on i dodao:

- Predloga i ovog rešenja ne bi bilo bez jasnog i iskrenog stava, spremnosti da vodimo dijalog, spremnosti da rešenja tražimo - naveo je on i dodao da je ovo prvi važan zaključak.

- Drugi važan zaključak koji može svako u Srbiji da izvede je da je sva ona priča o navodnoj izbornoj krađi, o navodno neregularnim izborima, o raznim spekulacijama za birački spisak i izborne uslove, sve je bila najobičnija farsa. Mi smo to govorili svo vreme - naveo je on.

Orlić je istakao i da mi sad u opoziciji imamo dve grupe, jedna kaže mi hoćemo da se borimo, a druga da neće da izlazi na izbore.

- Imaju pravo i jedni i drugi na takav stav. Činjenica da su svi uzeli mandate, I da su svi uzeli pripadajući novac I kancelarije jasno govori da su svi priznali sve. Šta oni zaista misle potvrđuje njihovo ponašanje - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track