U TOKU KONSULTACIJE OKO FORMIRANJA KOMISIJE ZA KONTROLU BIRAČKOG SPISKA: Sastankom predsedava predsednica Skupštine Ana Brnabić
Foto: Beta/Peđa Vučković

U TOKU KONSULTACIJE OKO FORMIRANJA KOMISIJE ZA KONTROLU BIRAČKOG SPISKA: Sastankom predsedava predsednica Skupštine Ana Brnabić

Politika -

Skupštinski kolegijum o radnoj grupi za birački spisak i praćenje preporuka Kancelarije OEBS za ljudska i manjinska prava (ODIHR) počeo je nešto posle 15 časova u Skupštini Srbije.

Sastankom predsedava predsednica Skupštine Ana Brnabić, a učestvuju Snežana Paunović i Ivica Dačić u ime Socijalističke partije Srbije, Danijela Nestorović iz Ekološkog ustanka, Stefan Krkobabić iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Jelena Jerinić i Biljana Đorđević iz Zeleno-levog fronta, Zoran Lutovac iz Demokratske stranke i Miroslav Aleksić iz Narodnog pokreta Srbije.

Prisustvuje i Branko Pavlović, predstavnik grupe "Mi glas iz naroda". Na sednicu su došli i predstavnici organizacija Crta.

Stranke koje su najavile bojkot izbora nisu došle na sastanak.

Podsetimo, Skupština Srbije saopštila je da će se od utorka, 23. aprila, podaci o broju birača u svakoj jedinici lokalne samouprave objavljivati svakog meseca.

(Kurir.rs/Fonet)

Bonus video:

04:48

Ana Brnabić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track