VARHEJI NAKON SASTANKA SA VUČEVIĆEM: Današnje ključne odluke obilikuju narednih pet godina
Foto: Instagram Printscreen

susret

VARHEJI NAKON SASTANKA SA VUČEVIĆEM: Današnje ključne odluke obilikuju narednih pet godina

Politika -

BEOGRAD - Komesar za susedsku politiku i proširenje EUOliver Varheji saopštio je u Beogradu, nakon sastanka sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem da će današnje ključne odluke "oblikovati narednih pet godina".

Varheji, koji se juče sastao sa predsednikom SrbijeAleksandrom Vučićem, je na društvenoj mreži Iks (X) napisao da se danas sastao sa Vučevićem i članovima njegovog kabineta.

"Ovo je kritična godina. Narednih pet godina biće oblikovano na osnovu današnjih ključnih odluka. Nema vremena za gubljenje", napisao je on.

Dodao je i da je u Vladi Srbije detaljno razgovarao o otvorenim pitanjima Reformske agende koja treba da bude finalizovana u narednim danima.

"Razgovarali smo i o planu rasta. Diverzifikacija gasa je najhitnije pitanje.Ima značajan uticaj na budućnost energetske bezbednosti Srbije", kazao je on.

Vučević je na Instagramu, uz fotografiju sa sastanka, napisao da se sastao sa komesarom.

U Vladi Srbije će danas u prisustvu Vučevića i komesara EU biti potpisan sporazum o bespovratnim sredstvima za drugu fazu programa "Obnovljivi izvori energije – razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji".

Varheji će zatim razgovarati sa ;ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

00:56

VARHELJI POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: EU želi da bude više angažovana na Zapadnom Balkanu! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track