"ZAHVALNOST RUSKOJ FEDERACIJI NA DOSLEDNOM STAVU": Vučić se oglasio posle razgovora sa Vasilijem Nebenzjom
Foto: Printskrin/Instagram

"ZAHVALNOST RUSKOJ FEDERACIJI NA DOSLEDNOM STAVU": Vučić se oglasio posle razgovora sa Vasilijem Nebenzjom

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom.

- Sa velikim prijateljem Srbije, predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom razgovarao sam o poslednjim dešavanjima i pozicioniranjima zemalja pred glasanje o nacrtu Rezolucije o Srebrenici. Razmenili smo mišljenja o diplomatskim aktivnostima koje Srbija preduzima kako bi se, svime čime raspolaže, suprotstavila ovom presedanu i nakaradnim pritiscima koji podrivaju međunarodno javno pravo i samovoljno i selektivno određuju pravdu i istinu - napisao je Vučić.

- Naglasio sam da za Srbiju nema drugog puta sem borbe, do poslednjeg trenutka, za očuvanje obraza i slobode zemlje, zamolivši prijateljsku Rusku Federaciju da, i ovoga puta, stane uz nas u odbrani ponosa i dostojanstva srpskog naroda, ali i načela na kojima su zasnovane UN i pravičan globalni poredak, rekao je predsednik Srbije. - Ponovio sam i zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom stavu u pogledu podrške teritorijalnom integritetu i političkom suverenitetu Srbije i izrazio nadu da će se u četvrtak, i pored mnogih razočarenja, pokazati da Srbija ima dovoljno jakih, iskrenih i pouzdanih prijatelja, napisao je Vučić.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Bonus video:

00:12

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track