OTKRIVENO! Evo ko će u ime Crne Gore podići ruku da Srbe proglase genocidnim
Foto: Beta/Li Muzi

OTKRIVENO! Evo ko će u ime Crne Gore podići ruku da Srbe proglase genocidnim

Politika -

Savetnik Misije Crne Gore u Ujedinjenim nacijama, Damir Šabanović biće osoba koja će podići ruku za glasanje zvanične Podgorice u Ujedinjenim nacijama o rezoluciji o Srebrenici, a što su najavili crnogorski premijer Milojko Spajić i ministar spoljnih poslova Crne Gore Filip Ivanović, prenosi podgorički portal "Borba".

Kako navodi ovaj portal, Šabanović je bio prvi sekretar u Ambasadi Crne Gore u Pekingu a prema dostupnim podacima bio je koordinator Bošnjačke stranke prilikom kampanje za ulazak Crne Gore u Severoatlansku alijansu, odnosno NATO pakt.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas prisustvuje sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Sednica počinje u 16 časova po srednjoevropskom vremenu.

U Njujorku se danas bije odlučujuća bitka za sudbinu naše zemlje i naroda, a usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici imalo bi opasne i teške posledice po ceo srpski narod, kome pojedini strani centri moći žele da nalepe etiketu "genocidnog", s krajnjim ciljem ukidanja Republike Srpske, te zahtevima za takozvanu ratnu odštetu.

Kurir.rs/Borba.me

Bonus video:

04:03

ALEKSANDAR ŠAPIĆ O REZOLUCIJI O SREBRENICI ZA KURIR: Ovakvi teški trenuci su kroz istoriju ujedinjavali srpski narod!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track