SUSRET VUČEVIĆA I PAVUKA: Zahvalnost prijateljskoj Slovačkoj na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet Srbije
Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

SUSRET VUČEVIĆA I PAVUKA: Zahvalnost prijateljskoj Slovačkoj na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet Srbije

Politika -

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Slovačke Republike u Beogradu Mihalom Pavukom o nastavku dobrih bilateralnih odnosa, unapređenju ekonomske saradnje i zainteresovanosti slovačkih kompanija za dalje investiranje u Srbiji.

Vučević je izrazio osudu i žaljenje zbog nedavnog pokušaja atentata na premijera Slovačke, poželeo kolegi Robertu Ficu brz oporavak i povratak dužnostima.

Miloš Vučević
foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednik Vlade je izrazio zahvalnost prijateljskoj Slovačkoj na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i zabrinutost zbog položaja srpskog naroda i aktuelne situacije u južnoj srpskoj pokrajini.

Predsednik Vlade naglasio je da Beograd veoma ceni posvećenost Slovačke poštovanju međunarodnog prava i snažnu podršku Srbiji na njenom evropskom putu.

U tom konstekstu, premijer Vučević je istakao da Srbija ostaje iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačke, kao i da se nada da će dobre političke odnose dveju zemalja pratiti još bolje ekonomske veze, kao i saradnja u svim drugim oblastima.

Predsednik Vlade i ambasador su se saglasili da dobri bilateralni odnosi otvaraju dodatni prostor za unapređenje saradnje naročito u oblastima inovacija, istraživanja i razvoja, digitalizacije i savremenih tehnologija, industrije, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

Premijer Vučević i ambasador Pavuk razgovarali su i o posebnoj sponi u odnosima dve zemlje koju čine pripadnici slovačke nacionalne manjine u Srbiji, kao i srpska nacionalna manjina u Slovačkoj.

Ambasador Pavuk takođe je naglasio da je veliki broj slovačkih kompanija već investirao kapital u Srbiji, ali da i dalje postoje oni koji žele svoje poslovanje da prošire u našoj zemlji, zbog postojanja dobre poslovne klime. On je dodao da se nada da će i kompanije iz Srbije takođe intenzivnije investirati u Slovačkoj.

Ambasador je čestitao premijeru Vučeviću na izboru na tu funkciju u poželeo mu uspeh u vremenima punim izazova.

Kurir.rs

Bonus video:

01:00

Premijer Miloš Vučević na mitingu u Novom Sadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track