LUKA PETROVIĆ: Srbi nikada neće biti na kolenima pred sramnim odlukama svetskih sila
Foto: Sns

LUKA PETROVIĆ: Srbi nikada neće biti na kolenima pred sramnim odlukama svetskih sila

Politika -

Izglasavanje sramne rezolucije o Srebrenici na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija predstavlja duboku nepravdu prema srpskom narodu. Mi smo narod koji vekovima stremi ka slobodi, časti i pravdi, i na tim temeljima počiva naša istorija, poručio je član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske naredne stranke Luka Petrović.

Petrović je istakao da nijedna rezolucija neće uništiti naš ponos i našu iskru slobode.

- Nastavićemo da se borimo, sada još odlučnije, protiv svih laži koje žele da budu deo velike srpske istine i istorije. One države koje su glasale za ovu sramnu rezoluciju treba da se suoče sa sopstvenom savešću i shvate cenu koju plaća Srbija i koju će plaćati mnoge druge države koje će kao lavina biti na stubu srama nakon izglasavanja ovakve rezolucije. Srpska zastava koja se danas vijorila na sednici Generalne skupštine pratiće ih vekovima, baš kao što će i njihova odluka ostaviti neizbrisiv trag na našem narodu. Kao otac dvoje dece, jasno i glasno kažem da nikada neću učiti svoju decu, niti ću dozvoliti da u našim knjigama, naš hrabri i viteški narod bude prikazan kao genocidan - naveo je Petrović.

Luka Petrović
foto: Sns

On je dodao da će srpski narod, uprkos svim pritiscima i nepravdama, ostati nepokolebljiv u svojoj borbi za istinu.

- Mi smo narod koji je preživeo mnoge oluje, ali nikada nismo i nikada nećemo pokleknuti pred nepravdom. Naša snaga leži u našoj jedinstvenosti, hrabrosti i odlučnosti da branimo istinu i čast našeg naroda. Pozivam sve prijatelje Srbije, širom sveta, da se pridruže našem glasu jer ovo nije borba samo za nas, već za sve buduće naraštaje - poručio je Petrović.

On je čestitao predsedniku Srbije i čitavoj delegaciji na, kako je rekao, hrabrosti da se suprotstave, poremete i pomere iz okvira ustaljene standarde Ujedinjenih nacija.

- Bravo za istinu, bravo za herojstvo. Pokazali smo da je Srbija slobodarska zemlja i da odbijamo da budemo žrtve lažnih narativa. Naša borba za istinu je borba za dostojanstvo i budućnost svih nas - naglasio je Petrović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track