Posle DS i LSV upotrebljava ime Đinđića

Žale se na "medijski linč"

Posle DS i LSV upotrebljava ime Đinđića

Politika -
Posle teškog napada na Beograđanina Pavla Lešanovića, koga je tukao Nenad Čanak i njegovi telohranitelji, LSV se žali na napade u javnosti

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) večeras se oglasila saopštenjem, sličnom jučerašnjem obraćanju Demokratske stranke, žaleći se na "medijski linč" protiv njihovog lidera Nenada Čanka... Oni te "napade" takođe upoređuju na medijski linč, pre ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

LSV je saopštila je večeras da se protiv nje vodi "medijska hajka" čiji je konačni cilj obračun sa, kako se navodi, "poslednjom građanskom i regionalnom strankom u Srbiji"..."Na taj način u javnosti se stvara atmosfera linča koja umnogome podseća na period pre ubistva premijera Zorana Đinđića, a sve sa ciljem da se Ligi vežu ruke, da ne govori, ne upozorava i ne brani od onih od kojih je već branila i građane Vojvodine i njenu autonomiju", navodi se u saopštenju za javnost.

LSV je poručila da hiljade njenih članova neće ćutati, već će nastaviti "još jače" i biće "još uporniji". Ta stranka je navela da je tokom 22 godine borbe za zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast Vojvodine, s izvornim prihodima i pravom na imovinu, borbe protiv fašizma, diskriminacije, rata i nasilja, "navikla" na medijsku hajku i etiketiranja...Lider LSV Nenad Čanak je zbog napada na Pavla Lešanovića ispred jedne novosadske kafane podneo ostavku na mesto narodnog poslanika u Skupštini Srbije.(R. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track