Vučić: Hapšenje Olivera Dulića je samo početak
Foto: KURIR

Počela borba protiv visoke korupcije - Hapšenje Olivera Dulića

Vučić: Hapšenje Olivera Dulića je samo početak

Politika -
Dulić je prvi visoki funkcioner posle 19 godina koji će odgovarati za korupciju i kriminal, što je nova vlada obećala na početku mandata

BEOGRAD - Fenomen!Tačno 19 godina nakon što je Slobodan Milošević oterao na robiju dvojicu svojih ministara zbog mita od 2,1 milion maraka, koji su zakopali u kukuruzu, nova vlast je pokazala rešenost da se obračuna s kriminalom i korupcijom u samom državnom vrhu, koji je, uprkos silnim aferama i proneverenim milijardama, decenijama odolevao pravdi.Oliver Dulić, poslanik DS i bivši ministar, osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja zbog izdavanja dozvola Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja, čime je prekršen Zakon o planiranju i izgradnji. Nije juče završio u ćeliji jer se prilikom privođenja pozvao na poslanički imunitet, koji će mu Skupština sutra verovatno oduzeti.Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je povodom „slučaja Dulić“ da je to „samo početak borbe koja ne može da se zaustavi“.- Očekivao sam i rekao da ćemo moje kolege i ja biti predmet najžešćih napada i gluposti o političkom progonu. Ali, pošto oni kažu da je to kraj nečega, želim da obavestim građane Srbije da je to tek početak. Ova borba ne može da se zaustavi, promene ne mogu da se zaustave - podvukao je Vučić.On je istakao da će država nastaviti da se obračunava s korupcijom i kriminalom i da će sudije i tužioci raditi svoj posao nezavisno.- Kakav će kraj biti, to ćemo da vidimo. Uveren sam da će Srbija uspeti da se izbori s jednim od najvećih zala savremenog društva - korupcijom. A to što će biti mnogo prepreka, teških reči protiv svih nas, govori protiv onih koji sve te teške reči protiv nas upotrebljavaju - zaključio je Vučić.Kao što je Kurir nedavno objavio, nijedan član Vlade još od 1993. i vladavine Miloševića nije završio iza rešetaka, a od tada je Srbija preživela 10 vlada i njihovog 251 člana. Počelo je.

Dulić „pao“ za primer
Dulić „pao“ za primer

Prelević: Ohrabrujući poteziBivši koministar policije Boža Prelević kaže da činjenica da je, osim Dulića, na informativni razgovor pozvan i Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije“, inače kadar SPS, govori o beskompromisnosti Vlade.- Namera da se neko obračuna s kriminalom i korupcijom, nezavisno da li je član ove ili bivše koalicije, ohrabruje, naročito ako se ispostavi da ima čvrste dokaze - ocenjuje Prelević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track