Čović: Možda me hapse u sredu?!
Foto: Marina Lopicic

Čović: Možda me hapse u sredu?!

Politika -
Imaju dve varijante. Jedna je govorila da će hapšenje biti juče ujutru, a druga da će to biti možda u sredu. Mene niko nije zvao - rekao je Nebojša Čović

BEOGRAD - Tačno je da su neki krugovi u policiji planirali da naprave spektakl slično onom što se dogodilo nesrećnom Draganu Džajiću. Imaju dve varijante. Jedna je govorila da će hapšenje biti juče ujutru, a druga da će to biti možda u sredu. Mene niko nije zvao - rekao je Nebojša Čović, bivši potpredsednik Vlade i šef Koordinacionog tela za KiM.

Na pitanje da li ga je neko zvao ili on ima svoja saznanja o hapšenju, Čović je odgovorio:

"Mene niko nije zvao, ali i ja sam se nekada bavio tim poslom. Kada ste ugroženi, a ja sam bio direktno ugrožen i možda sam još, onda je jako važno da analizirate situaciju. Iza toga stoje krugovi koji su evidentno i dokazano krali novac na Kosovu i Metohiji. Ja sam iz Koordinacionog centra za KiM otišao 1. septembra 2005. Već početkom drugog kvartala 2004. tadašnji vrh je lično od mene dobio informacije šta se radilo i ko je radio određene stvari na prostoru KiM. Nažalost, ništa nije preduzeto. Ja sam otišao i sa funkcije i iz politike - rekao je Čović u jutarnjem programu TV Pink.

Prema njegovim rečima, "spinovanje" je počelo na jesen 2011. godine kada je, kako je rekao, jedan uticajni Slobodan iz jednog uticajnog ministarstva počeo da vrši pritisak na medije da se pokrene cela priča oko Čovića, Kosova, malverzacija. Čović nije želeo da razotkrije o kom Slobodanu je reč, navodeći da za sada govoriti samo imena, "s obzirom na to da veruje da će biti i dalje priče oko toga".

"Nakon toga saznajemo da je kabinet Borisa Tadića pravio listu ljudi koji su trebali da budu uhapšeni, da li pre ili posle izbora, nije mi poznato. Ja tačno ne znam da li sam se nalazio na toj listi. Nakon toga se pronalaze raznorazni zaštićeni svedoci, koji su tako zaštićeni da mogu iz zatvora da vam šalju preteća pisma, mejlove, da mogu da se sa nekima dogovaraju da će njih prećutati jer će im ti dati 110.000 evra ili će ih pustiti u neke svoje kuće. Onda bivaju pušteni iz zatvora, a pri tom su i zadužili mnoge i službeno i privatno", rekao je Čović.

Naime, Čović je, prema saznanju Kurira, još pre godinu dana bio obuhvaćen istragom o proneveri 459 miliona dinara državnog novca u vezi sa gradnjom stanova za Srbe u Kosovskoj Mitrovici, a sada ga je Bojan Radovanović, direktor FK Novi Pazar i vlasnik firme „Masters", koja je trebalo da gradi stanove na Kosovu, navodno direktno doveo u vezu s nenamenskim trošenjem para.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track