Čović: Državni vrh znao za krađu

Ekskluzivno

Čović: Državni vrh znao za krađu

Politika -
Ukazivao sam ne sve malverzacije sa budžetskim novcem na Kosovu i Metohiji i govorili su mi da ne talasam, a sada mene optužuju

BEOGRAD - Kontra.Bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović tvrdi da je priča o proneveri 459 miliona dinara državnog novca namenjenog za gradnju stanova za Srbe na Kosovu i Metohiji bila poznata tadašnjem državnom vrhu, ali da tim povodom niko ništa nije uradio.

- Ne znam šta hoće od mene! Pa ja nemam veze sa Kosovom već sedam godina. Ukazivao sam ne sve i govorili su da ne talasam. Izašao sam iz cele priče, a sada mene optužuju. Pa nije Čović Kosovo. Šta su radili ovi posle mene, gde su ti ljudi?! - pita Čović.

Na informaciju da mu se sprema hapšenje, Čović kaže da nema šta da doda.

- Znam ja ko stoji iza tih priča. To su krugovi koji su krali pare na KiM - ističe bivši potpredsednik Vlade. On kaže da se već duže vreme njemu pakuje hapšenje, ali da s njim tim povodom niko nije kontaktirao. Na informaciju da će Bojan Radovanović, direktor FK Novi Pazar i vlasnik firme „Masters“, kao zaštićeni svedok, imati štošta da kaže o njemu, Čović odgovara: „Može on da priča šta hoće!“

- Oni su u tom poslu još 2004. uhvaćeni i to je preneto državnom vrhu. Ja sam otišao i niko repom mrdnuo nije - kaže Čović i dodaje:- Taj koji se nudi za svedoka uzeo je milione evra.

Snimci o pljački para

Čović je rekao i da postoje snimci koji će dokazati ko je krao pare namenjene Kosovu:- Javnost će biti šokirana kad bude videla snimke koje su napravile tajne službe ove zemlje. Tada će se videti ko je sve zapravo radio te poslove za koje mene optužuje taj takozvani zaštićeni svedok.

Tadić pravio spisak za hapšenje

Nebojša Čović je juče govorio i o „spinovanju svog hapšenja“ i dodao:- Saznao sam da je kabinet Borisa Tadića pravio listu ljudi koji bi trebalo da budu uhapšeni, da li pre ili posle izbora, ja tačno ne znam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track