Nikolić odgovorio DS: Prebrzo tužilaštvo u Pančevu
Foto: Predsednik.rs

Kabinet predsednika Republike

Nikolić odgovorio DS: Prebrzo tužilaštvo u Pančevu

Politika -
Što se tiče odluke da nije bilo krađe glasova, koja je doneta na način i brzinom koja nije primerena evropskim standardima, samo govori o tome da je potrebna ozbiljna reforma u tužilaštva, poručeno iz Kabineta

BEOGRAD - Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića saopštio je večeras da brzina kojom je Osnovno tužilaštvo u Pančevu odbacilo krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica za krađu izbornog materijala nije primerena evropskim standardima i da je to pokazatelj neophodnosti reforme tužilaštva. Kabinet predsednika je takođe ponovio da predsednik Srbije nikada nije tokom predizborne kampanje rekao da će Srbija predati Kosovo i Metohiju kako bi dobila datum početka pregovora za ulazak u Evropsku uniju.

Nakon jučerašnje odluke Osnovnog tužilaštva u Pančevu da odbaci krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica za krađu izbornog materijala, a koju su posle prvog izbornog kruga 6. maja čelnici SNS-a Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić pokazali pred Skupštinom Srbije tvrdeći da je to dokaz izborne krađe, DS je saopštila da predsednik Srbije Tomislav Nikolić treba javno da se izvini zbog neosnovanih optužbi i kleveta u vezi sa navodnom izbornom krađom.

"Što se tiče odluke da nije bilo krađe glasova u predizbornoj kampanji, koja je doneta na način i brzinom koja nije primerena evropskim standardima, samo govori o tome da je Srbiji potrebna ozbiljna reforma u tužilaštva, što je i bila preporuka Evropske unije", poručeno je iz Kabineta predsednika.

U saopštenju se takođe ističe da predsednik Srbije nikada nije rekao da će Srbija predati Kosovo i Metohiju zarad dobijanja datuma pregovora za ulazak u EU."Povodom klevetanja od strane Demokratske stranke, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ponavlja da nikada nije, ni u jednom trenutku u kampanji rekao da će Srbija predati Kosovo i Metohiju, kako bi dobila datum početka pregovora u EU. To isto je tvrdio i njegov protivkandidat Boris Tadić", saopštio je Nikolićev kabinet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja