Vlada neće pasti zbog opštinskih vlasti
Foto: Ivica Dacic

Ivica Dačić

Vlada neće pasti zbog opštinskih vlasti

Politika -
Zar mislite da sam ja lud da se sretnem sa Tačijem u uslovima kada će pasti Vlada zbog Smederevske Palanke ili Zaječara. Nemojte da ste smešni, rekao je lider SPS i premijer Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić i lider SPS odbacio je danas mogućnost da Vlada padne zbog problema u lokalnim samoupravama.Na pitanje o čemu će sutra razgovarati sa prvim potpredsednikom vlade i liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem, Dačić je rekao da se vlada bavi ozbiljnim temama i da priprema ozbiljne projekte, ali i da kao svaka druga vlada ima probleme s lokalom.

"Zar mislite da sam ja lud da se sretnem sa Tačijem u uslovima kada će pasti Vlada zbog Smederevske Palanke ili Zaječara. Nemojte da ste smešni", rekao je Dačić novinarima posle 12. Srpskog ekonomskog samita.Premijer je naglasio da je danas već nekoliko puta razgovarao sa Vučićem o drugim temama i da su se čuli čak i dok je bio u Abu Dabiju.

"Nemamo nikakvih problema. Kakav je to problem na lokalnom nivou koji može da sruši Vladu", rekao je Dačić i dodao da u svakoj vladi postoje problemi na lokalnom nivou "jer su interesi na lokalu drugačiji nego na republičkom nivou".Na pitanje kako gleda na to da Vučić neprestano govori o mogućem padu Vlade zbog lokala, dok on insistira da je Vlada stabilna Dačić je poručio pitajte Vučića.

"Pitajte Aleksandra Vučića šta je mislio pod tim. Ja govorim ono što je naš zajednički stav. Ne verujem da iko normalan može da zamisli situaciju da Vlada padne zbog lokalne samouprave", rekao je Dačić.Odgovarajući na pitanje da li će SPS raspustiti odbore posle smene vlasti u Smederevskoj Palanci rekao je da njegova stranka to ne radi zbog SNS, već zbog SPS.

"Vi me sada pitate o lokalu, Smederevskoj Palanci i Zaječaru dok se ja sastajem sa Tačijem i dok mi govorimo o ekonomskom programu. Ovo više nije politika ovo je parodija. Presrećn sam ako je lokalna vlast razlog da padne vlada, jer onda to znači da nemamo većih problema", rekao je Dačić.Premijer je negodovao što su ga novinari prekidali dok je odgovarao na njihova pitanja, tvrdeći da iako je prijatelj medija novinari nemaju pravo da prekidaju premijera, jer, kako kako je rekao, to više nije politika nego parodija, zamerio je Dačić i otišao.I lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je danas da problemi u funkcionisanju lokalnih organa vlasti u Srbiji ne mogu ugroziti stabilnost Vlade Srbije.

"Mi apsolutno dobro sarađujemo, evo imali smo pre sat vremena sednicu vlade", rekao je Dinkić novinarima i poručio da će opozicija još da sačeka da vidi kraj ove vlade.Na insistiranje novinara da odgovori da li neko od koalicionih partnera može da zatraži da se preispita poverenje vladi, Dinkić je odgovorio da ne želi da priča o hipotetičkim situacijama, i da pitanje koalicija na lokalnom nivou neće biti razlog za postavlajnje pitanja poverenja republičkoj vladi.

"Sve ono što se dešava na lokalu rešavaćemo na lokalu. Mi smo URS i odvajamo lokalne probleme od nacionalnih", rekao je Dinkić.Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije spremne su, sudeći prema najnovijim istupima njihovih funkcionera, da na sutrašnjem sastanku stranačkih lidera Aleksandra Vučića i Ivice Dačića budu izglađeni nesporazumi i pronađeno rešenje za problem lokalnih vlasti u pojedinim opštinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track