Nema zahteva za promenu vlasti u Beogradu

Branko Ružić

Nema zahteva za promenu vlasti u Beogradu

Politika -
Ne vidim da lokalna samouprava i lokalne koalicije mogu da budu važniji od državnih pitanja, kao što je Kosovo i važnih državni infrastrukturni projekti i investicije, kazao je funkcioner SPS

BEOGRAD - Funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je jutros da Srpska napredna stranka još nije zvanično uputila zahtev za promenu vlasti u Beogradu, ali da su socijalisti ako se to desi spremni za razgovor.

"Mi smo spremni i otvoreni za razgovore na tu temu. Pre dva ili tri meseca to se postavljao kao etičko pitanje od strane Srpske napredne stranke", kazao je Ružić.

Komentarišući navode o nesuglasicama u vladajućoj koaliciji zbog usaglašavanja vlasti na republičkom i lokalnom nivou, Ružic je rekao da očekuje da će današnji susret lidera vladajućih strnaka Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Mlađan Dinkića "relaksirati problem, ako on uopšte postoji".

"Ne vidim da lokalna samouprava i lokalne koalicije mogu da budu važniji od državnih pitanja, kao što je Kosovo i važnih državni infrastrukturni projekti i investicije", kazao je Ružić.

On je podsetio na odluku predsedništva SPS-a da svuda gde postoji politička volja i matematička mogućnost dođe do prekompovanja lokalne vlasti i njenog usklađivanja sa republičkom i napomeuo da je što se tiče SPS politička volja nesporna.

"Mnogo je lakše za građane u tim lokalnim sredinama da lokalna vlast korespondira sa republičkom, oni koji to danas kritikuju isto su radili u prethodnom mandatu", kazao je Ružić.

Na pitanje gde je promena vlasti matematički moguća Ružić je pomenuo Leskiovac, Šabac, Zaječar, Knić, Sombor i Kuršumliju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track