Tadić ostaje bez funkcija?
Foto: KURIR

Mešanje karata kod demokrata

Tadić ostaje bez funkcija?

Politika -
Đilas i Tadić dogovorili se da se izborna skupština odloži za 25. novembar. Tadić razmišlja da li da bude samo član DS

BEOGRAD - Novine.Konačni rasplet drame među demokratama biće poznat 25. novembra, za kad je pomerena izborna skupština DS, a do tada dva suparnička tabora imaju vremena da se dogovore o svim detaljima postignutog dogovora o pomirenju.Kako saznajemo, trenutno problem predstavljaju dve tačke: ko će biti novi potpredsednici DS i koja će funkcija pripasti Borisu Tadiću.Visokopozicionirani izvor Kurira iz DS tvrdi da je Miodrag Miki Rakić, bivši šef kabineta Borisa Tadića, viđen na poziciji novog potpredsednika DS.

Kandidat za potpredsednika i Miki Rakić, ali on to ne želi
Kandidat za potpredsednika i Miki Rakić, ali on to ne želi

- Razmatra se mogućnost da broj potpredsednika bude povećan sa pet na sedam. Bojan Pajtić je u svakom slučaju zamenik predsednika. Tri mesta bi popunili kandidati Dragana Đilasa, dva bi pripala Tadiću, a jedno mesto namenjeno je Rakiću, koji je poštovan i u Đilasovom i u Tadićevom taboru - navodi naš izvor.Međutim, Rakić, kako saznajemo, nije zainteresovan za stranačku funkciju.Tadić i Đilas su se juče dogovorili da izborna skupština DS, prvobitno zakazana za 10, bude odložena za 25. novembar, kako bi se razmotrili uslovi koje je Tadić postavio Đilasu u zamenu da odustane od kandidature za predsednika stranke.- Na sednici Glavnog odbora, koja je zakazana za 4. novembar, trebalo bi da se usvoje promene Statuta DS i nova programska deklaracija stranke - kaže naš izvor.Tadić je blizu odluke da prihvati ponudu da bude počasni predsednik. Njemu je ponuđeno i mesto predsednika Političkog saveta ili Glavnog odbora DS. On je juče rekao da još nije postigao dogovor sa svojim oponentima i da će odluku o svojoj kandidaturi doneti 4. novembra, posle sednice GO.- Neki moji predlozi su usvojeni, a sporna su neka personalna rešenja i pitanja vezana za promene u uređenju stranke - rekao je Tadić novinarima odabranih medija u sedištu DS.

Tadić diskriminiše KurirBoris Tadić je odluku da je spreman da DS prepusti Draganu Đilasu saopštio u sredu na ručku u restoranu "Kalemegdanska tvrđava" samo glavnim urednicima odabranih medija. Isti diskriminatorski postupak ponovio je juče, kad je u sedištu DS sazvao konferenciju za novinare određenih medija. Čovek koji je nedavno u Briselu dobio Evropsku medalju za toleranciju pokazao se kao krajnje netolerantan. Tadić se nije udostojio da poziv uputi Kuriru, najtiražnijem dnevnom listu. Ostalo je nejasno da li je Tadiću zasmetalo to što smo proteklih meseci pisali o korumpiranim funkcionerima iz redova DS?

Dragan Šutanovac
Dragan Šutanovac

Šutanovac leti!Inače, kako stvari stoje, za dosadašnjeg potpredsednika DS Dragana Šutanovca nema mesta u vrhu stranke. Prema saznanjima Kurira, kad je saznao da su se Tadić, Đilas i Pajtić dogovorili o svemu, Šutanovac je "napao" Tadića.- Šutanovac mu je rekao da više ne treba da se bavi politikom i da je bez potrebe zavadio demokrate! Postigao si autogol - rekao je Šutanovac Tadiću, što je Kuriru potvrdio i jedan od kandidata za potpredsednika DS. On nije želeo da ga imenujemo, ali je rekao da za Šutanovca u novoj postavi DS nema mesta.- To je završena stvar - dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track