EKSKLUZIVNO: Tajni sastanak Miškovića i Đilasa!

Spremali taktiku za rat protiv Vučića?

EKSKLUZIVNO: Tajni sastanak Miškovića i Đilasa!

Politika -
Gradonačelnik Beograda i vlasnik imperije „Delta“ sastali se juče, na dan kada ih je Vučić optužio da su krenuli u rat protiv njega
1 / 4 Foto: Marina Lopičić

BEOGRAD - Top-sikret.Miroslav Mišković i Dragan Đilas sastali su se u strogoj tajnosti, u sedištu kompanije „Delta", ekskluzivno saznaje Kurir. U svom crnom BMW-u sa rotacijom, gradonačelnik Beograda i zamenik predsednika DS došao je oko 15.30 sati u zgradu „Delta holdinga", gde ga je dočekao vlasnik „Delta" imperije Miroslav Mišković, što je Kurirov foto-reporter uspeo da zabeleži.

Sastanak dva giganta trajao je više od dva i po sata, a detalje razgovora bilo je nemoguće saznati jer su Mišković i Đilas razgovarali u četiri oka. Slučajno ili ne, sastanak prvog čoveka Beograda i vlasnika „Delte" desio se upravo u danu kada je Kurir objavio intervju sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem koji je Miškovića i Đilasa optužio da su krenuli u rat protiv njega.

- Zašto dvojica najbogatijih ljudi kreću na mene?! Nešto njima smeta, očigledno. Smeta im i SNS. Nisam iznenađen zbog toga. Ovo nije prvi put da oni zajednički deluju. Ako je ovo bio pokušaj da me upozore i da pokažu koliko su moćni i jaki, moj odgovor je da se nisam uplašio, da ću nastaviti da radim svoj posao i da me ne interesuje šta će njihove novine da objavljuju - poručio je Vučić Miškoviću i Đilasu, koje je apostrofirao kao vlasnike dnevnih novina Press, u kojima je pre tri dana objavljena priča da je SNS navodno nudio mesto konzula u Solunu u zamenu za vlast u Požarevcu.

Ni Đilas ni Mišković nisu želeli da odgovaraju na ove Vučićeve optužbe.

Kako Kurir saznaje, iz izvora bliskih „Delti“, Mišković je, do sada, iz sličnih političkih neprilika uspevao da izađe uz pomoć novčanih sredstava, dajući, kad zatreba, obilne donacije političkim st­ra­nkama. Međutim, izgleda da sa Ale­k­sa­n­drom Vučićem na čelu SNS to neće biti moguće.

Reagovanje članova Vlade na optužbe vicepremijera - Ministri uz Vučića

Velimir Ilić ministar građevinarstva i urbanizma - Nema progona

Nisam u toku. Imam obaveza u svom ministarstvu. Ali Vučić vrlo korektno radi svoj posao, neće zloupotrebiti svoj položaj. Ne vidim da bi tu trebalo da bude problema. Radi punom parom. Nema potrebe da se diže prašina. Vučić želi da stvari dovedu u red. Nije za progon.

Zorana Mihajlović ministarka energetike i zaštite životne sredine - Meta gospodara Srbije

Kad se neko tako hrabro suprotstavlja najvećem zlu savremenog sveta, a to je korupcija, onda je sasvim sigurno meta svih onih koji su na neobičan, smutan način postali gospodari Srbije.

Milan Bačević ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja - Nada cele Vlade

Vučića podržavam u borbi protiv kriminala i korupcije. On je uložio svu svoju snagu, pa svim srcem navijam da uspe. To je nada kompletne Vlade. On ima i obavezu da istraje u toj borbi. Ne može pošten čovek da izgubi od kriminala. Ne kažem da su Đilas i Mišković kriminalci, to je posao za istražne organe.

Jovan Krkobabić potpredsednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike - Bez komentara

Bio sam na putu. Nisam ni video ni čuo šta je Vučić rekao i zato ne bih da komentarišem.

Slavica Đukić Dejanović ministarka zdravlja - Dijalog bolji od rata

Rat nikad nikom ništa dobro nije doneo. Institucije sistema i dijalog mogu sve da reše.

Vlasnik „Delte" nije imao komentarMiroslav Mišković nije želeo da odgovori na pitanje Kurira zbog čega su se on i Đilas sastali i šta je bila tema njihovog susreta. PR „Delta holdinga" nije odgovarala na pozive i SMS poruke Kurira.

Đilas: Pričali smo o tržnom centru na Autokomandi!

Iz kabineta Dragana Đilasa dobili smo odgovor da su se gradonačelnik Beograda i vlasnik „Delte" sreli kako bi razgovarali o novim poslovnim projektima u Beogradu.- Đilasova i Miškovićeva tema razgovora bila je izgradnja tržnog centra na Autokomandi koja bi, ako se realizuje 2013. na ime naknada gradu donela oko dve milijarde dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track