Radionica za žene raseljene iz nehigijenskog naselja Belvil

Beograd

Radionica za žene raseljene iz nehigijenskog naselja Belvil

Beograd -
Radionica je bila namenjena majkama školske dece i imala je za cilj da pruži odgovore na pitanja koja obično muče roditelje, a koja se tiču vaspitanja dece i uticaja na njihovo školovanje

BEOGRAD - Sekretarijat za socijalnu zaštitu i Udruženje građana „Zajedno, zajedno” održali su radionicu „Obrazovanje mladih” u naselju Makiš 2, gde su smeštene porodice raseljene iz nehigijenskog naselja „Belvil”.

Radionica je bila namenjena majkama školske dece i imala je za cilj da pruži odgovore na pitanja koja obično muče roditelje, a koja se tiču vaspitanja dece i uticaja na njihovo školovanje.

U iskrenom „ženskom” razgovoru majke su pričale o svojim svakodnevnim problemima vezanim za prilagođavanje dece školi, brizi o deci i njihovom odrastanju.

Udruženje „Zajedno, zajedno” je tokom 2011. godine u okviru programa podrške raseljenim porodicama iz nehigijenskih naselja, koje sprovodi Sekretarijat za socijalnu zaštitu, održalo veliki broj radionica namenjenih ženama, od kojih su posebno značajne bile radionice za osnaživanje žena, kao i one posvećene prevazilaženju konflikata u porodici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track