Tadić: 4. novembra donosim odluku o kandidaturi

Tadić: 4. novembra donosim odluku o kandidaturi

Politika -
Ja sam i dalje kandidat ali sam dao jedan predlog. Moramo da sačuvamo celinu stranke, to je najvažnije. Moramo sagledati šta će biti za desetak godina, DS to mora da zna, rekao je Tadić

ZAGREB - Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je da će konačnu odluku o kandidaturi za predsednika DS doneti 4. novembra.

"Tada očekujem od ljudi u DS da daju svoje predloge, i personalno i u pravcu u kojem stranka treba da ide. Tada ću doneti konačnu odluku da li ću se kandidovati.Ja sam i dalje kandidat ali sam dao jedan predlog. Moramo da sačuvamo celinu stranke, to je najvažnije. Moramo sagledati šta će biti za desetak godina, DS to mora da zna", rekao je Tadić, gostujući na hrvatskoj televiziji.Tadić je rekao da je politika u svemu i da će u politici ostati."Jesam izgubio predsedničke i parlamentarne izbore, ali vršiću politički uticaj i u narednom periodu", naveo je lider DS.Tadić je ispričao i da su "pobede koje je imao bile skoro u nemogućim okolnostima"."Sada kada sam izgubio...to je najbolje iskazano u rečima mojim posle izbora. Preuzeo sam odgovornost i rekao sam "vidimo se u nekom drugom filmu". Prošli su dani, analizirao sam svoje greške, napravio distancu prema onome šta sam radio. Došao sam do zaključka da se povučem, ali je krenuo pritisak od DS i intelektualaca čije mišljenje cenim da preuzmem mandat premijera. Ja sam mislio da idemo u opoziciju ali sam bio u manjini i ušao u pregovore koji su bili nemogući, jer je Dačić najavio da će biti premijer", rekao je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja