Poseta Ešton-Klinton nije pritisak na Vladu Srbije

Ambasador Majkl Kirbi

Poseta Ešton-Klinton nije pritisak na Vladu Srbije

Politika -
Američki diplomata kaže da je to primer dobre saradnje SAD i Srbije

BEOGRAD - Istovremena poseta visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i državne sekretarke SAD Hilari Klinton Srbiji predstavlja primer dobre saradnje SAD i Srbije na njenom putu ka EU, izjavio je danas ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi, dok je šef misije EU Vensan Dežer ocenio da je odlično što Ešton i Klintonova dolaze zajedno u Beograd.

Poseta Klintonove i Eštonove Srbiji ne predstavlja pritisak na Vladu Srbije, jer i SAD i EU imaju isti pristup vezan za budućnost Srbije, istakao je Kirbi, odgovarajući na pitanja novinara u Palati "Srbija".

Američki ambasador u Srbiji je napomenuo da je poseta, koja je bila planirana za sredu, pomerena na utorak, zbog najavljenog nevremena u SAD.

Šef misije EU u Srbiji izjavio je da je odlično što Klintonova i Eštonova dolaze zajedno u Beograd, posebno posle nedavnog sastanka premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija s Eštonovom u Briselu.

Dežer je ponovio da pristup Srbije EU zavisi od ključne tačke - vidnog napretka u odnosima Beograda i Prištine. On je pozdravio angažman obe strane i dodao da je vidljiv proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja