ISPALIO: Mrkonjić pobegao od Ilića!
Foto: KURIR

Propao istorijski susret

ISPALIO: Mrkonjić pobegao od Ilića!

Politika -
Ministar Milutin Mrkonjić nije se pojavio na sajmu o investicijama i nekretninama iako je imao zakazan nastup s Velimirom Ilićem

BEOGRAD - Ispala.Ministri saobraćaja Milutin Mrkonjić i građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić trebalo je juče, posle tri meseca od formiranja Vlade, da stave tačku na međusobne sukobe i ozvaniče pomirenje. Mrkonjić je, međutim, „ispalio“ kolegu Ilića i dugo očekivani istorijski susret dvojice graditelja je „pukao“.Ilić je juče morao sam da otvori Sedmi međunarodni BELRE sajam i konferenciju o investicijama i nekretninama na Beogradskom sajmu. Upitan da li to što Mrkonjić nije došao znači da ga kolega namerno izbegava, te da među njima i dalje sevaju varnice, Ilić pomirljivo odgovara da imaju korektan odnos.- Rekao mi je sinoć (nedelja) da će doći, ne znam zašto nije - kazao je Ilić.Iako ministru Iliću nije javio da se predomislio, Mrkonjić tvrdi da je bio sprečen zbog zdravstvenih problema.- Imao sam problem sa okom. Pukao mu je kapilar i dobio sam temperaturu, a hladno je, pa nisam mogao da dođem. Inače, nema nikakvih problema među nama, odlično sarađujemo, što ćete videti i u budućnosti - kaže za Kurir Mrkonjić.Inače, sukob Ilića i Mrkonjića počeo je još tokom formiranja Vlade zbog podele resora i nadležnosti nad izgradnjom koridora. Sukob je kulminirao kad je Ilić, gostujući u jednoj TV emisiji, rekao da „u našoj zemlji postoje agencije koje se bave rentiranjem pevačica i da se na spiskovima tih agencija nalazi i Ana Bekuta“.

Istorijski susret 2: Velja i Dinkić ručali „po dužnosti“Iako su gotovo deceniju „ratovali“, ministri Velimir Ilić i Mlađan Dinkić izgleda da su zakopali ratne sekire. Novinari Kurira videli su da Dinkić i Ilić uz prijatno ćaskanje zajedno ručaju u jednom od najpoznatijih beogradskih restorana. Međutim, Dinkić kaže da je ipak samo reč o službenom ručku.- Tačno, bili smo na ručku u petak, tokom skupštinske pauze. To je bio zvaničan ručak s potpredsednikom VTB banke i njegovim saradnicima. VTB je jedna od najvećih banaka u Rusiji, koja je izuzetno zainteresovana za investicije u Srbiji. Ja i Velja smo im službeno bili domaćini na ručku - rekao je za Kurir Dinkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track