Dačić i Šan: Strateško partnerstvo
Foto: KURIR

Vlada Srbije

Dačić i Šan: Strateško partnerstvo

Politika -
Saradnja dve zemlje baziraće se na učešću kineske privrede u izgradnji infrastrukturnih objekata i ulaganjima u postojeće i nove proizvodne kapacitete u Srbiji, rekli su Dačić i Šan

BEOGRAD- U bliskoj budućnosti se očekuje ubrzani razvoj ekonomske saradnje Srbije i Kine kroz strateško partnerstvo, ocenili su danas u Beogradu srpski premijer Ivica Dačić i zamenik kineskog ministra trgovine Džung Šan.

Kako je saopštila Vlada Srbije, na sastanku je rečeno da će se saradnja dve zemlje bazirati na učešću kineske privrede u izgradnji infrastrukturnih objekata i ulaganjima u postojeće i nove proizvodne kapacitete u Srbiji.

Dačić je istakao da se Srbija zalaže za unapređivanje odnosa sa Kinom, sa kojom ima tradicionalno prijateljske odnose, i zahvalio toj zemlji za principijelnu podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, u skladu sa međunarodnim pravom. Srpski premijer je izrazio uverenje da će predstojeći kongres Komunističke partije Kine dati novi impuls u razvoju te prijateljske zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track