SMENA: SNS sprema udar na Đilasa!
Foto: Marina Lopicic

Kurir saznaje

SMENA: SNS sprema udar na Đilasa!

Politika -
Naprednjaci nameravaju da izdejstvuju promenu vlasti u Beogradu pre izglasavanja budžeta, odnosno u naredne tri nedelje. Moguća i promena Statuta grada

BEOGRAD - Imamo većinu!Lider SNS Aleksandar Vučić prvi put je javno izgovorio da imaju većinu za smenu gradonačelnika Dragana Đilasa i vlasti u Beogradu, ali je dodao da će o tome odlučiti organi stranke.Kako Kurir saznaje, naprednjaci nameravaju da izdejstvuju promenu vlasti pre izglasavanja budžeta grada, odnosno za oko tri nedelje.- Čeka se šta će odlučiti stranački organi, a zatim žele da potpisivanjem peticije protiv gradske vlasti naprave pritisak javnosti za smenu Dragana Đilasa. Takođe, postoji mogućnost da dođe do promene Statuta grada Beograda. Naprednjaci mogu da računaju na podršku DSS, SPS, PUPS, ali i Ljajićevog SDPS - objašnjava izvor Kurira.Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović za Kurir je potvrdio da će uskoro imati sednicu Predsedništva stranke, na kojoj će smena vlasti u Beogradu biti tema.- Nismo zadovoljni kako gradska vlast funkcioniše. Sve može biti drugačije. Kada se budemo odlučili da krenemo u proces smene, naravno da ćemo imati većinu - potvrdio je Stefanović.(S. M.)

Krkobabić i Antić ćuteZamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić nije želeo da komentariše prekomponovanje vlasti u Beogradu, a predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić (SPS) nije odgovarao na naše pozive. Interesantno je da se Antić nije pojavio ni na svečanoj sednici DS, na kojoj je njegov koalicioni partner Đilas izabran za novog lidera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track