SKANDAL: Priština zna presudu Haradinaju!

Haška sramota

SKANDAL: Priština zna presudu Haradinaju!

Politika -
Kosovski gradovi oblepljeni ogromnim bilbordima sa kojih Haradinaj kao ''lider koji drži reč'' poručuje - ''čistog obraza - napred''

PRIŠTINA - Sramota na vidiku...Priština, južni deo Kosovske Mitrovice i drugi kosovski gradovi do poslednjeg sela osvanuli su jutros oblepljeni slikama i posterima, na putevima su ogromni bilbordi sa likom Ramuša Haradinaja! Ispod slika, na bilbordima stoji i njegova poruka sunarodnicima - ''Čistog obraza - napred'', sa potpisom ''lider koji drži reč - Ramuš Haradinaj''.

U samoj Prištini gde je juče tokom čitavog dana vladalo praznično raspoloženje, što zbog proslave Dana zastave, što zbog očekivane presude Haradinaju, od ranog jutra ulicama su se valjale neprekidne kolona naroda, ispod bezbroj uglavnom albanskih i američkih zastava okačenih po banderama.

- Priština uveliko sprema veliko slavlje i doček Haradinaju u četvrtak popodne! Čak se zna i u koje bi vreme trebalo da sleti avion na aerodrom. To se još radi polu javno, polu tajno, ali, vlasti u Prištini kao da već znaju presudu Haradinaju, pa su svi detalji dočeka uveliko utanačeni. Sve drugo za Prištinu bi bio strašan šok - kaže izvor Kurira dobro upoznat sa dešavanjima u Prištini.

Zna se i da će ulice Prištine danas od ranih jutarnjih sati biti pune Albanaca koji će tako čekati presudu Haradinaju. U južnom delu Kosovske Mitrovice atmosfera je juče bila ista. Prema severnom delu grada u kome žive Srbi okrenut je jedan od ogromnih bilborda sa slikom Haradinaja i porukom - ''čistog obraza napred''. Taj bilbord sasvim lepo se vidi sa severne strane mosta na kojoj i dalje stoji velika srpska barikada. Oko bilborda je juče. dok je reporter Kurira bio u blizini, svo vreme bila velika gužva, mnogo Albanaca koji su sa svih strana stizali da vide sliku...

Severnim delom za to vreme učestalo su patrolirali vojnici Kfora u džipovima...- Ako je čovek koji je ubio tolike svedoke, svoje sunarodnike, i ko zna koliko Srba - čistog obraza, onda - svaka čast. Po onoj poruci sa bilborda, reklo bi se da - što više nevinih ubiješ, to si čistijeg obraza - komentarisao je juče jedan od momaka sa barikade, gledajući bilbord na južnoj strani mosta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track