Povećana naknada za zrenjaninske bebe

Povećana naknada za zrenjaninske bebe

Srbija -
Naknada za prvorođeno dete od 1. janura biće povećana sa 35.000 dinara na 50.000, dok će za drugorođeno i trećerođeno dete ta naknada biti nepromenjena i ostaće 35.000 dinara

ZRENJANIN - Odlukom Gradskog veća Zrenjanina majkama sa teritorije grada naknada za prvorođeno dete od 1. janura biće povećana sa 35.000 dinara na 50.000, dok će za drugorođeno i trećerođeno dete ta naknada biti nepromenjena, 35.000 dinara.

Obrazlažući odluku, gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak podsetio je da su odlukom Ustavnog suda od 13. jula ove godine stavljene van snage odredbe Zakona o određenim nadležnostima AP Vojvodine.

On je objasnio da je u vezi sa tim pokrajinska vlada ukinula odluke o naknadi za prvorođeno dete, naknadu za porodice u kojma su rođeni blizanci, kao i porodice u kojima su rođene trojke i naknade za regresiranje dela troškova boravka u predškolskim ustanovama za treće dete.

"Mi smo kao odgovoran grad ovu temu stavili na dnevni red i u planiranju budžeta opredelili smo dodatna sredstva, tako da smo pomoć prvorođenom detetu sa 35.000 povećali na 50.000. U ukupnoj masi budžeta to će iznositi oko sedam miliona dinara više u narednoj godini", rekao je Bošnjak.

On je naveo da je u planu i inicijativa da u narednoj godini grad Zrenjanin snosi troškove finansiranja užine za treće, četvrto i peto dete.

Do sada su, kazao je, iz gradskog budžeta troškovi finansiranja užine pokrivani samo za predškolsku decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track