Dulić i Malovićka podneli ostavke na funkciju poslanika
Foto: KURIR

Dulić i Malovićka podneli ostavke na funkciju poslanika

Politika -
Podneo sam ostavku na mesto poslanika u Narodnoj skupštini i na taj način prihvatio deo odgovornosti za rad vlade u prošlom mandatu, rekao je Oliver Dulić

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Oliver Dulić podneo je danas ostavku na poslaničku funkciju, koju je prethodno, shodno Zakonu o izboru narodnih poslanika, overio u sudu i predao na skupštinskoj pisarnici. Ostavku je podnela i poslanica Demokratske stranke Snežana Malović. Ona je prethodno, shodno Zakonu o izboru narodnih poslanika, ostavvku overila u sudu i predala na skupštinskoj pisarnici.Dulić i Malović bili su ministri u vladi Mirka Cvetkovića, a ostavku su podneli posle poziva novoizabranog predsednika DS Dragana Đilasa da to učine bivši ministri iz redova DS, a sada poslanici u parlametnu zbog toga što su građani na majskim izborima dali negativnu ocenu radu vlada u kojoj su oni bili ministri.

"Poštujući javno izraženi stav predsednika Demokratske stranke, danas sam podneo ostavku na mesto poslanika u Narodnoj skupštini i na taj način prihvatio deo odgovornosti za rad vlade u prošlom mandatu. Ostajem član DS, angažovan u meri u kojoj to novo rukovodstvo od mene bude očekivalo“, rekao je Dulić.

On je precizirao da je tim činom želeo da pomogne svojoj stranci da u budućem periodu bude prepoznata kao partija u kojoj se vrednuju rad i rezultati, ali se i preuzima odgovornost i koja zbog toga zavređuje da joj se vrati poverenje građana na narednim izborima.

Prema rečima Dulića, koji je bio ministar za zaštitu živote sredine i prostorno planiranje u vladi Mirka Cvetkovića, u maju, po završetku parlamentarnih izbora, percepcija građana o radu DS bila je potpuno drugačija nego danas, kao što bi bila drugačija i da dotadašnji koalicioni partneri nisu napravili koaliciju sa tadašnjom opozicijom.

"Bio sam na čelu jednog od ministarstava koje je uspešno vodilo ogromne projekte i postiglo velike napretke“, rekao je Dulić, ali i naglasio da mu je "jasno da je samo nekoliko meseci posle izbora percepcija o radu njegovih kolega iz vlade i njega lično postala potpuno drugačija".

Razlog tome je, kako je ocenio, “brutalno lažljiva negativna kampanja vođena kroz režimske tabloide, neosnovano i nekorektno osporavanje od strane onih koji su ih nasledili u vladi, kao i zbog montiranih institucionalnih procesa za potpuno banalne stvari, koje su bile praćene medijskom histerijom“.

"Radio sam najbolje što sam mogao, nikada nisam kršio zakon i moral i za tu istinu mi ostaje da se borim u institucijama“, zaključio je Dulić koji je bio i predsednik parlamenta od 23. maja 2007. do 25. juna 2008. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track