Hodžaj: Uskoro o predstavniku Kosova u Beogradu

Hodžaj: Uskoro o predstavniku Kosova u Beogradu

Politika -
Imaće status ambasadora, radiće u posebnoj kancelariji za Kosovo ili u okviru prostora koje koriste međunarodne organizacije, poput EU, naveo je kosovski šef diplomatije

PRIŠTINA - Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da će u vrlo kratkom roku premijer i predsednica Kosova odlučiti o predstavniku Kosova u Beogradu. Posle oproštajnog susreta sa ambasadorom Francuske u Prištini, Ža Fransoa Fituom, Hodžaj je izjavio da će u narednim danima premijeru predložiti imena trojice sadašnjih ambasadora Kosova za ambasadora u Srbiji.

On je rekao da će kosovski diplomata, koji će prema njegovim rečima, imati status ambasadora, raditi u posebnoj kancelariji za Kosovo ili u okviru prostora koje koriste međunarodne organizacije, poput EU. "To će biti kancelarija za veze republike Kosovo koja će predstavljati republiku Kosovo u glavnom gradu Srbije u Beogradu. I Srbija će takođe imati istu kancelariju na Kosovu. Obe strane su se saglasile da delegacija EU ponude prostor. Mi ćemo tamo imati više od jedne kancelarije. Biće dovoljno prostora na raspolaganju", kazao je Hodžaj. U prištinskim medijima je bilo navoda da će zamenik prvog čoveka kosovske kancelarije za veze u Beogradu biti Srbin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track