Nikolić i Dačić s ruskim revizorom Stepašinom
Foto: Beta

Saradnja

Nikolić i Dačić s ruskim revizorom Stepašinom

Politika -
Neophodno je pažljivo kontrolisati sve novčane tokove, kako se nijednom pojedincu ne bi dozvolilo da, zarad sebičnih interesa, narušava sjajne odnose između dve države i njihovih naroda, rekao je predsednik

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa državnim revizorom Ruske Federacije Sergejem Stepašinom da su Srbija i Ruska Federacija uspostavile znatno kvalitetnije međusobne odnose nego što su bili ranije i da iz njihove saradnje proizilazi mnogo finansijskih transakcija.

Zato je neophodno pažljivo kontrolisati sve novčane tokove, kako se nijednom pojedincu ne bi dozvolilo da, zarad sebičnih interesa, narušava sjajne odnose između dve države i njihovih naroda, rekao je Nikolić.

Što se Srbije tiče, rekao je predsednik Republike, državni revizor je potpuno nezavisan, ima punu podršku državnih organa, a od njega se jedino traži da otkrije sve eventualne nepravilnosti u trošenju državnih sredstava.

Državni revizor Rusije preneo je Nikoliću pozdrave koje je uputio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Stepašin je, takođe, rekao da je sa državnim revizorom Srbije dogovoreno da se posle potpisivanja sporazuma o strateškoj saradnji između dve zemlje za velike zajedničke projekte obavlja zajednička revizija. Zajednički rad državnih revizora doprineće odličnim odnosima između Rusije i Srbije, istakao je Stepašin.

Premijer Ivica Dačić i Stepašin ocenili su u današnjem razgovoru da tradicionalno prijateljski odnosi dve zemlje treba da pomognu unapređenju ekonomske saradnje.

U saopštenju Vlade Srbije navodi se da je u razgovoru naglašeno da postoje velike mogućnosti za saradnju u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Saradnja revizorskih institucija dve zemlje ima cilj da stvori bolji privredni ambijent i poboljša priliv investicija, rečeno je u razgovoru Dačića i Stepašina, piše u saopštenju.

Stepašin je juče razgovarao s predsednikom Skupštine Nebojšom Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track