Za platformu glasa i DSS

Kakva je sudbina dokumenta o Kosovu

Za platformu glasa i DSS

Politika -
Ukoliko se usvoje zahtevi DSS, oni će podržati platformu, DS veruje da glasanja neće ni biti, a LDP da je cela priča promašaj

BEOGRAD - Svako ima svoju politiku.Kako će se koja stranka izjasniti o predlogu platforme, zavisi od onoga šta će u konačnoj verziji stajati i kada će ona stići u parlament. Borko Stefanović (DS) uveren je da platforma u ovakvom obliku neće ni doći u Skupštinu.- Mislim da taj predlog treba da pošalje Vlada, a ne predsednik, ali sve zavisi od onoga što u tom dokumentu bude pisalo. Ovakav predlog je nerealan. Sve što tamo piše je dobro, ali to je nemoguće ostvariti u 2012. godini. To je papir koji Koštunica menja telefonom! - kaže Stefanović i dodaje:- Srbi južno od Ibra štite se spajanjem u teritorijalnu autonomiju. To je nerealno. Da se ostalo samo na severu Kosova, kako je Tadić predlagao u četiri tačke, a da se za jug pronašlo neko drugo rešenje, to bi moglo imati uspeha. Ovo rešenje neće prihvatiti ni međunarodna zajednica, ni Albanci. Nerealna je priča da mi predlažemo Albancima suštinsku autonomiju, što je bilo moguće 2006, ali sad nije - objašnjava Stefanović.Slobodan Samardžić iz DSS kaže da se još ne zna da li će se glasati o platformi ili će se pred poslanicima naći neki principi za usvajanje.- Nadamo se da će to doći u Skupštinu, jer je tako rekao predsednik Republike, mada ima i onih koji ne bi želeli da to dođe u parlament. Mi smo uputili predloge izmena predsedniku Republike i, ako to bude usvojeno, spremni smo da glasamo za - kaže Samardžić.

LDP: Zamrznut konfliktZoran Ostojić iz LDP kaže da o platformi ne može da se govori hipotetički.- Videćemo šta će doći u Skupštinu. Pre svega, taj papir mora proći Vladu. Ovakav platforma je samo zamrzavanje konflikta i to je za LDP neprihvatljivo - kaže Ostojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track