Suzana Grubješić: Vlada neće pasti!

Intervju, potpredsednica Vlade i URS

Suzana Grubješić: Vlada neće pasti!

Politika -
Hapšenje u Kragujevcu ne može uzdrmati Vladu, pod uslovom da nije političko. Vreme je da se problem u tom gradu razreši

BEOGRAD - Nema nesuglasica.Potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije i potpredsednica URS Suzana Grubješić kaže za Kurir da jučerašnje hapšenje u Kragujevcu, u kom je priveden direktor stranke Zajedno za Šumadiju - članice koalicije URS - ne može proizvesti krizu Vlade.

- Naravno, pod uslovom da nije reč o političkom procesu. Već duže vreme traje sukob između lokalnog šefa policije i gradskih vlasti, a ništa se konkretno u vezi s tim nije uradilo. Sada je krajnje vreme da se sve završi u interesu građana Kragujevca, koji su ogromnom većinom glasova izabrali ovakvu gradsku vlast, na čelu sa Veroljubom Stevanovićem.♦ Kakvi su odnosi u Vladi?- Od formiranja vlade do danas odnosi su dobri, stavovi usaglašeni, timski rad je naglašen.♦ Kako onda gledate na različite stavove predsednika Tomislava Nikolića i premijera Ivice Dačića prema platformi o Kosovu?- Ne postoje različiti stavovi prema platformi o Kosovu ili prema potrebi predlaganja rešenja za Srbe na Kosovu.♦ Ipak, Dačić govori poprilično drugačije od Nikolića. Može li to uzdrmati Vladu?- Taman posla!

Treba menjati delove platforme♦ Kakav stav URS ima prema predlogu platforme o Kosovu?- Postoje dobri, evropski predlozi za rešenje kosovskog problema, kao što je evropski region severno Kosovo, ali i neke formulacije koje treba izmeniti, poput zahteva za prekid tehničkog dijaloga ili principa da ništa nije gotovo dok sve nije gotovo. Verujem da će sve nedoumice biti otklonjene kako bi oko platforme mogao da se postigne najširi politički konsenzus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track