Veterani OVPMB prete Dačiću ratom

Zveckanje

Veterani OVPMB prete Dačiću ratom

Politika -
Bivši komandant OVPMB Ljuljzim Ibiši izjavio je da Dačićeve izjave nisu dobre i da su njegovi saborci spremni da ponovo uzmu oružje u ruke

GNJILANE - Bivši komandant "Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe" (OVPMB) Ljuljzim Ibiši zapretio je danas da će on i njegovi saborci ponovo uzeti puške i unoforme, isto onako lako kao što su ih ostavili, ako Srbija ne promeni stav prema Preševskoj dolini.

"Ako smo mi dali prednost dijalogu za sređivanje problema Preševske doline, to ne znači da Srbija treba da nasrne na nas", objasnio je Ibiši, povodom poziva da se ukloni spomenik poginulim pripadnicima OVPMB u Preševu.

On je ocenio da "ranije pretnje" premijera Srbije Ivice Dačića nisu dobre za mir.

"Sačekećemo još malo da vidimo da li će naši političari da srede stvari. Ukoliko to ne urade, spremni smo kao nikad do sada", upozorio je Ibiši, koji proteklih nekoliko godina boravi na Kosovu.

Komandant OVPMB Orhan Redžepi smatra da učestale izjave o uklanjanju spomenika u Preševu predstavljaju planiranu strategiju.

"Prvo preteća izjava Dačića, pa navodni pokušaj nekih građana da krenu prema Preševu, pa ovaj poslednji zahtev Sindikata srpske policije, sve je to dobro montirano na stari srpski način za neko finale oko Preševa", ocenio je Redžepi.

"Mi smo spremni da odgovorimo kako nama najbolje odgovara", napomenuo je Redžepi, koji smatra da se hitno mora rešiti problem Preševske doline, za šta je, po njemu, pripajanje Kosovu jedino rešenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track