Vučić: Češlja se Luka, pri kraju i Veterinarski zavod
Foto: KURIR

Nastavlja se borba protiv korupcije

Vučić: Češlja se Luka, pri kraju i Veterinarski zavod

Politika -
Vicepremijer Aleksandar Vučić najavio da će do kraja godine biti završene istrage za sve 24 privatizacije sa spiska Evropske unije

BEOGRAD - Nema odmora.Borba protiv korupcije nastavlja se istom žestinom i u 2013. godini i ubrzo bi mogla da uslede nova hapšenja tajkuna i bivših funkcionera u vezi sa malverzacijama i sumnjivim privatizacijama Luke Beograd i Veterinarskog zavoda. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić potvrdio je da su istrage u ta dva slučaja privedene kraju.- Mislim da smo ušli u završnicu Luke Beograd i čini mi se da je Veterinarski zavod pri kraju. Biće još nekih predmeta koje ćemo pokušati da rešimo, a koji su veliki - očekujem od Razvojne banke do Fonda za kapitalna ulaganja, ali o tom-potom - kazao je Vučić i najavio da će do kraja godine biti završene istrage za sve 24 privatizacije.Kako je Kurir pisao, firma „Vorldfin“, koja je u vlasništvu Milana Beka, sa oko 40 miliona evra bankarske garancije krenula je u preuzimanje Luke 2005, a Savet za borbu protiv korupcije sačinio je izveštaj da je Luka prodata u bescenje jer su novi vlasnici došli do 200 hektara zemlje koja vredi više od milijardu evra.Veterinarski zavod kupio je konzorcijum „Zekstra-Bankom“ Dragana Đurića po ceni od 9,1 milion evra. Savet je godinama tvrdio da je to urađeno nezakonito i kao krivce označio Ministarstvo privrede, koje je vodio Predrag Bubalo, Agenciju za privatizaciju i Čedomira Jovanovića, tada potpredsednika Vlade i predsednika tenderske komisije.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Istrage i protiv članova SNSVučić je rekao da će istrage koje se vode u borbi protiv korupcije „dirnuti“ ljude iz svih partija, pa i neke iz SNS i stranaka koalicionih partnera.- Zbog te borbe postoje ne samo pritisci nego i mnogo više od toga - rekao je on.

Kurir, 28. novembar 2012.
Kurir, 28. novembar 2012.

Kurir, 05. jun 2010.
Kurir, 05. jun 2010.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track