Najnovije vesti

Međuopštinske omladinske igre ove godine u Prijepolju
Foto: Tanjug

Jubilarne 50.

Međuopštinske omladinske igre ove godine u Prijepolju

Srbija
Održavanje Međuopštinskih omladinskih sportskih igara planirano je za prvi deo jula, a u pripreme u Prijepolju su u punom jeku

PRIJEPOLJE - Jubilarne 50. Međuopštinske omladinske sportske igre ove godine biće održane u Prijepolju, a organizatori su ocenili da će to biti najznačajniji sportski događaj u 2013. godini u tom delu Srbije.

Održavanje Međuopštinskih omladinskih sportskih igara planirano je za prvi deo jula, a u pripreme u Prijepolju su u punom jeku kako bi se organizacija tog takmičenja podigla na viši nivo.

"Uz iskustvo Prijepolja, koje će po sedmi put u šezdesetak godina koliko traju igre biti njihov domaćin, garancija za dobru organizaciju je podrška koju su igre dobile u sportskom i državnom vrhu Srbije", rekao je predsednik Izvršnog odbora Organizacionog odbora igara Vukosav Tomašević.

Tomašević je rekao da će Ministarstvo sporta i omladine Srbije kao i Olimpijski komitet dati punu podršku Prijepolju i dodao da je pokrenuta inicijativa da se formira Republički odbor jubilarnih Međuopštinskih omladinskih sportskih igara koji će činiti najznačajniji državni i sportski funkcioneri.

"Ogromnu pomoć imamo od predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divca i državnog sekretara u Ministarstvu sporta i omladine Predraga Perunučića koji su i sami prve značajnije sportske korake napravili upravo na tim igrama", rekao je on.

Pri Organizacionom odboru 50. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara formirano je jedanaest komisija koje već rade na pripremama organizovanja najveće sportske manifestacije na tom području koja će, kako je najavljeno, okupiti oko 3.000 sportista iz tridesetak opština sa područja Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

"Činimo sve da sportski objekti, infrastruktura i organizacija Igara budu na nivou koji dolikuje najvećoj sportskoj manifestaciji na Balkanu. Takođe, imamo obavezu više da Igre budu uzorno organizovane u gradu u kome su i započele 1954. godine i koji je do sada sedam puta bio organizator susreta sportista sa tromeđe nekadašnjih republika SFRJ a sada nezavisnih država", rekao je Tomašević.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...