Živković: Nova stranka od marta

Politička scena Srbije

Živković: Nova stranka od marta

Politika -
Nova stranka najverovatnije će imati svega nekoliko meseci da se pripremi za izbornu trku, ali će biti spremna do septembra, kada očekuje vanredne parlamentarne izbore, najavio Zoran Živković

NOVI SAD - Nekadašnji premijer Srbije i bivši funkcioner Demokratske stranke Zoran Živković izjavio je da će se partija koju će formirati u martu zvati Nova stranka i da će biti okrenuta proevropski opredeljenim biračima i onima koji su razočarani učinkom ostalih partija na političkoj sceni.

Živković je ocenio i da će Nova stranka najverovatnije imati svega nekoliko meseci da se pripremi za izbornu trku, ali da će biti spremna do septembra, kada očekuje vanredne parlamentarne izbore.

On je kazao da prevremene izbore najavlju sami predstavnici aktuelne vlasti, koji, kako je ocenio, borbu protiv korupcije koriste za izbornu kampanju. "Imamo poslednjih meseci pojačanu borbu protiv korupcije, što je dobro, ali nije dobro što se to vodi na način koji ne obećava valjanu završnicu, odnosno to da uskoro vidimo i neke presude", rekao je Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track