Brisel: Počeo tehnički dijalog Beograda i Prištine

Kosovska kriza

Brisel: Počeo tehnički dijalog Beograda i Prištine

Politika -
Glavne teme razgovora su električna energija i telekomunikacije, kao i pripreme za novu rundu dijaloga predsednika vlade Srbije i kosovskog premijera Hašima Tačija, koja je zakazana za 17. januar

BRISEL - Dijalog Beograda i Prištine na tehničkom nivou počeo je jutros u Briselu, a na dnevnom redu se nalaze pitanja vezana za struju i telekomunikacije, kao i problem oko naplaćivanja carina na prelazima na administrativnoj liniji.

Pregovarački timovi, koje sa beogradske strane predvodi Dejan Pavićević, a sa prištinske Edita Tahiri, razgovaraju iza zatvorenih vrata u sedištu Spoljne službe EU na čijem je čelu visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Glavne teme današnjih razgovora su električna energija i telekomunikacije, kao i pripreme za novu rundu dijaloga predsednika vlade Srbije i kosovskog premijera Hašima Tačija, koja je zakazana za 17. januar.

Dačić je ranije najavio da će tokom tehničkih razgovora biti reči i o nesuglasicama u vezi sa pokušajima prištinske strane da na administrativnim prelazima naplaćuju carinu za robu namenjenu severu Kosova.

Stav Beograda je da Srbi na prelazima ne treba da plaćaju nikakve carine i akcize dok se ne reši problem raspodele tih sredstava, dok Priština insistira na njihovom naplaćivanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track