Vučić: Demokratama teško da kažu izvinite, pogrešili smo
Foto: Beta

Oštra rasprava o rezoluciji

Vučić: Demokratama teško da kažu izvinite, pogrešili smo

Politika -
Podršku predlogu najavile su SVM, SPO-DHSS i vladajuće poslaničke grupe, dok će protiv biti Demokratska stranka Srbije i Liberalno demokratska partije. DS glasanje za rezoluciju uslovljava skidanjem oznake tajnosti sa platforme o Kosovu koja je deo rezolucije.
1 / 6 Foto: Beta

BEOGRAD - Skupština Srbije raspravlja o Predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji.

Zbog konsultacija šefova poslaničkih grupa, a potom i sednice Vlade, sednica prekinuta dva puta. Razlog je amandman DS-a koji traži da se rezolucija poziva na izvorni tekst platforme koja predviđa i mogućnost prekida dijaloga. Posle obećanja premijera Ivice Dačića da će sa platforme za pregovore biti skinuta oznaka tajnosti, DS povukao sporni amandman.

00. 42. Narodna Skupština Republike Srbije izglasala je u nedelju posle ponoći predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji.

Za predlog rezolucije glasalo je 175 narodnih poslanika, dok je 19 bilo protiv.

00. 31. Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović dao je petominutnu pauzi i zakazao glasanje o rezoluciji.

22.17 - Borislav Stefanović najavio da će DS glasati za Predlog rezolucije, pošto je ukinuta oznaka tajnosti sa platforme i čestitao Vladi na hrabrosti.

22.12. Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da je skinuta oznaka tajnosti sa platforme i da će biti objavljena sutra.

On je istakao da ne trguje srpskim interesima i da o Kosovu pregovara u ime Vlade Srbije.

"Pregovaram sa istim onima s kojima ste vi Jakšiću pregovarali. I šta ste postigli? Ja nisam dogovorio plaćanje carina. Carine se ne plaćaju. I ja hoću sutra da održim sednicu Vlade Srbije u Prištini. Da li vi možda možete?", rekao je Dačić u Skupštini Srbije navodeći da je jedino dogovoren oficir za vezu pri UN.

21.38 - Završena sednica Vlade u Skupštini. Odlučeno da se skine oznaka tajnosti sa platforme. Tekst platforme biće objavljen sutra.

20. 38. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će Srbija odustati od EU ako nam traži priznanje Kosova i Metohije.

Obraćajući se poslanicima Skupštine Srbije predsednik Nikolić je rekao da je u životu mnogo izgubio "ali Kosovo ne smem jer nije moje". Za moga života Albanci neće stići do Kragujevca. Ja nosim svoj krst, ponesite gospodo poslanici makar kristić. Pokažite snagu palramenta kada se rešava pitanje Kosova i Metohije, rekao je Nikolić..

20. 32. Šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović rekao je da ta stranka neće glasati za rezoluciju o Kosovu i Metohiji ukoliko se ne skine onaka poverljivosti na platformu na koju se poziva rezolucija.

On je istakao da postoji više razloga zbog kojih DS ne može podržati rezoluciju u izmenjenom obliku uz nadu da će vlada skinuti oznaku tajnosti.

Stefanović je rekao da treba da se jasno pokaže da li su tačne glasine da postoje dve platforme, te da zbog toga treba skinuti oznaku tajnosti i da poslanici znaju za koju platformu glasaju kako sutra neko ne bi mogao reći da se radi o predsedničkoj koja zahteva prekid dijaloga i puta u EU.

On je rekao da ne postoji jedinstvo predsednika i vlade, i da je rezolucija prazna, jer se nedovoljno pominju Srbi na Kosovu, a neophodno je staviti veće težište na prava i svaku drugu sigurnost Srba.

Takođe je rekao da se mora izbaciti kontradiktorna i nelogična rečenica koja kaže da ćemo činiti ustupke, i da nećemo činiti ustupke.

Uložili smo amandman koji predlaže izmenu teksta da ćemo činiti ustupke, ali ne na uštrp nacionalnih interesa, objasnio je on.

Stefanović je ponovio da DS neće podržati platformu predsednika Tomislava Nikolića jer ona znači kraj evropskog puta i tehničkog dijaloga.

"Kosovsku temu pokušavali su mnogi da reše. Ne postoje pozitivni poeni na ovu temu. Mi podržavamo kurs vlade koji traži nastavak dijaloga, i pronalaženje rešenja. Podzrzavamo evropski put, ne zato što je jedina alternativa, nego trenutno najbolja“, podvkao je on.

20. 24. Nezavisni poslanik Borislav Pelević obratio se Tomislavu Nikoliću "kao prijatelju i predsedniku" i rekao da neće glasati za rezoluciju jer, kako je rekao "ne štiti interese Srba na Kosovu i Metohiji".

20. 11. Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini Srbije Branko Ružić izjavio je da ne postoje dve platforme o Kosovu i da je skupštinska rezolucija pozitivan iskorak u budućim pregovorima sa Prištinom.

"Imali smo dve opcije - ili da stavimo glavu u pesak i ne radimo ništa, ili da izađemo u međunarodnu arenu i pokušamo da uvažimo realnost na terenu. Rezolucija je okvir za takav put i suštinski je najvažnije da nema dualizma politike prema ovom pitanju, nema dve platforme", rekao je Ružić.

U Skupštini Srbije, tokom rasprave o Predlogu rezolucije o Kosovu, Ružić je ocenio da taj Predlog nije pitanje niti tema za međustranačko nadmetanje i politčke manvere, već tema oko koje bi trebalo postići što širi konsenzus. "Rezolucija je dovoljna mera i okvir za ono što nas očekuje u budućnosti u periodu kada će biti nastavljeni pregovori.

Važno je da ovaj dokument bude pozitivan iskorak koji će dovesti da u procesu političkih pregovora dođemo do održivog rešenja", naveo je Ružić. On je rekao da je državno rukovodstvo pokazalo jedinstvo i istakao da su u platformi obrađena sva pitanja koja će biti predmet budućih pregovora.

19.26 Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor najavio je danas da će ta grupa podržati vladinu rezoluciju o Kosovu. Pastor je u Skupštini Srbije kazao da će to biti učinjeno zbog nove politike prema Kosovu i hrabrosti predsednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Ivice Dačića. Prema njegovim rečima, rezolucija ostavlja prostor za kompromise, a i autonomija Srba na Kosovu je rešenje za pohvalu. Skupština Srbije od 11 sati raspravlja o Predlogu rezolucije o Kosovu koja je osnov za dalje pregovore sa Prištinom. Podršku predlogu najavile su, pored SVM, SPO-DHSS i vladajuće poslaničke grupe, dok će protiv biti Demokratska stranka Srbije i Liberalno demokratska partije. DS glasanje za rezoluciju uslovljava skidanjem oznake tajnosti sa platforme o Kosovu koja je deo rezolucije.

18.51 Odbor za Kosovo i Metohiju odbacio je svih 14 amandamana koji su podneti na Predlog rezolucije o Kosovu, ali je uvažavajući primedbe koje su iznete u ranije podnetim amandmanima predložio skupštini na usvajanje tri nova amandmana. Tri nova amandmana odbora proizilaze iz promedbi koje su u podnetim amandmanima navele Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije.

18.46 Šef poslaničkog kluba NS Miroslav Markićević izjavio je danas da će njegova stranka podržati rezoluciju i obrazloženje o nastavku dijaloga sa Prištinom. "NS podržava politiku koju vode država i vlada koja ima kontinuitet. Podržavamo nastavak razgovora sa ljudima koji predstavljaju Albance s Kosova“, kazao je on dodajući da NS zahteva da se o svakom koraku izveštavaju poslanici, za razliku od prošlog saziva kada su neredovno informisali Skupštinu. Markićević je ocenio da je rezolucija dovoljno tolerantna za sve opcije, bez obzira na politička opredeljenja, i ujedno kritikovao današnju raspravu u parlamentu. On je podvukao da je osnova dokumenta da Republika Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i da se oko toga svi slažu.

18.10 - Počela sednica skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju na kojoj se razmatraju podneti amandmani.

17.30 Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić upitao je poslanike Demokratske stranke zašto se ne izjasne zašto su povukli sporni amandman. "Zašto ste povukli amandman. Nema odgovora. Teško vam je da kažete: Izvinite, pogrešili smo! I, niko vam ni u jednoj sekundi nije pretio", rekao je Vučić.

16.50 Dačić: Šta bi bilo da smo glasali za amandman DS , prekinuli bi pregovore. Ovo je igranje sa sudbinom naroda i cele države. Premijer Srbije Ivica Dačić pozdravio je danas odluku DS da povuče amandman koji je ceo dan bio predmet rasprave u Skupštini Srbije i poručio demokratama da su predlaganjem takvog amandmana parlament “izvrgli ruglu”. “Vi izvrgavate ruglu ovu Skupštini i narod na Kosovu. Ovo nisu političke igre”, naglasio je Dačih u Skupštini Srbije, gde se vodi debata o Predlogu rezolucije o Kosovu. Premijer je rekao da uvažava kada D S S kaže da neće u EU i da treba prekinuti pregovore, jer oni stvrano to misle. “Ali vi to ne mislite, vi ste to predložili da bi izvrgavali ruglu Skupštinu. Pozdravljam što ste povukli amandman, ali ne znam kako ćete se predstaviti Evropi kao stranka koja se zalaže za ulazak u EU”, rekao je Dačić. Dačić je poslanike DS, među kojima i bivšeg šefa pregovaračkog tima Borislava Stefanovića i ministra za Kosovo Gorana Bogdanovića, upitao da li su postupili u skladu sa stavovima Srba sa Kosova kada je potpisan sporazum o slobodi kretanja i sporazum o administrativnim prelazima. “Srbi sa Kosova, da li su bili saglasni sa vama? Da jesu, glasali bi za vas na izborima”, rekao je Dačih i dodao da ne zna šta DS na kraju predlaže. Napominjući da je i predsednik Srbije rekao da nije problem da poslanici dobiju platformu upitao “da li je iko video četiri tačke Borisa Tadića".“Jeste li obavestili ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića da ste promenili rezoluciju? On je otišao u Njujork, nije stigao ni da se probudi, a promenjena je rezolucija. Ja sam sa vama bio u kolaciciji a nisam znao ni za tekst ni jedne ni druge rezulcuije. Gospodine Krkobabiću da li je to tačno? Markovcihu, Dinkiću da li je to tačno?”, upitao je premijer. Budući da je njegovo izlganje pratilo dobacivanje iz skupštinskih klupa, Dačić je rekao: “Dame i gospodo demokrate kada ćete da naučite da ćutite dok neko govori? Zahvaljući mojoj odluci četiri godine ste bili na vlasti. Poštujte to”.

16.15 - Nastavljena sednica Skupštine Srbije.

16.14 - Očekuje se nastavak sednice, koja je danas dva puta prekidana. Sednica Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o rezoluciji o Kosovu i Metohiji po drugi put je prekinuta u 15.20 kada je predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović proglasio, na predlog šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Slobodana Samardžića, pauzu od 20 minuta. "Raspravljati o Kosovu u prisustvu samo ministarke zdravlja deluje kao Nušićeva komedija, uz svo poštovanje prema ministarki Slavici Đukić Dejanović. Nema članova Vlade i molim Vas da proglasite pauzu", predložio je Samardžić predsedniku parlamenta, koji je to prihvatio.Za vreme prve pauze je zasedao Kolegijum na kome je razmatran amandman Demokratske stranke, a kojiim je bilo predviđeno da izvorni tekst platforme predsednika Srbije o Kosovu i Metohiji postane sastavni deo rezolucije. Amandman DS-a je u međuvremenu povučen.

16.00 Sednica Vlade Srbije na kojoj je trebalo da bude razmotreno 15 amandmana na Predlog rezolucije o Kosovu i koja je počela danas oko 15.30 u Skupštini Srbije prekinuta je oko 16 sati radi konsultacija vladajuće koalicije.

15.45 - Šef Poslaničkog kluba Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je da je DS odlučila da povuče sporni amandman, zato što, kako je rekao, postoji čvrsto obećanje premijera Ivice Dačića da će Vlada Srbije na sednici skinuti oznaku poverljivosti sa teksta platforme. Ukoliko se to kojim čudom ne dogodi, DS neće biti u mogućnosti da podrži rezolciju o Kosovu i Metohiji, rekao je Stefanović novinarima u parlamentu. On je rekao da je amandman povukao bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, koji je formalno i bio podnosilac amandmana. Sednica Vlade Srbije u zgradi Skupštine je i dalje u toku

15.32 - Počela sednica Vlade Srbije u zgradi parlamenta. Odbor za Kosovo i Metohiju razmatraće amandmane u 18 časova.

Dačić: Amandman DS neće biti prihvaćen

14.31 - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Vlada Srbije neće prihvatiti amandman Demokratske stranke kojim se predlaže prekid dijaloga Beograda i Prištine i naglasio da je vlada spremna da poslanicima stavi na uvid platformu iako to prethodno nije bilo planirano, s obzirom da taj dokument nosi oznaku poverljivosti.

Dačić je rekao da će u narednih sat vremena u Domu Narodne skupšine biti održana sednica vlade na kojoj će biti prihvaćeno nekoliko predloženih amandmana, ali ne i amandman demokrata kojim se predlaže prekid tehničkih pregovora.

Đurić: Amandman DS neprihvatljiva igrarija

13.11 - Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić ocenio je danas da se DS uloženim amandmanom odlučila na korak koji označava suštinsku promenu politike te stranke u odnosu prema pitanju Kosova i Metohije.

"Čini se da je na početku današnje sednice Skupštine došlo do svojevrsnog kopernikanskog političkog obrta. DS je podnela amandman u kojem traži da u sklopu rezolucije u okviru obrazloženja bude uvršten prvobitni nacrt platforme koji podrazumeva da se inauguriše princip da ništa nije dogovoreno dok nije sve dogovoreno a kojim se poziva na prekid tehničkih pregovora sa Prištinom", objasnio je on u izjavi novinarima.

To je, prema njegovim rečima, fundamentalna promena političkog odnosa prema pitanju dijaloga u Briselu i nastavku daljeg političkog procesa, zbog čega je bitno da se Vlada Srbije izjasni o predlogu.Đurić je kazao da je, prema onome što je moglo da se čuje od predsednika Vlade, vlada spremna da razmotri amandman DS.

Istovremeno je izrazio uverenje da je DS veoma ozbiljna u pristupu radu Skupštine i podnošenju amandmana, te da ne treba očekivati da iz razloga dnevnopolitičkih igrarija povuku amandman koje su predložili.

Đurić je pozvao Borislava Stefanovića da detaljno objasni kako je moguće da DS u jednom trenutku podnosi amandman da deo teksta bude platforma, a onda u drugom kaže da se šalila.

"Neshvatljivo je da se DS šali sa najvažnijim institucijama", rekao je Đurić i dodao:"Ukoliko je reč o stavu čitave DS onda je reč o jednom neozbiljnom političkom manevru koji ponižava sve građane Srbije, koji na neshvatljiv način govori o odnosu prema KiM", naglasio je Đurić dodajući da se oko ovog pitanja ne smeju voditi političke igrarije.

Sat pauze na Dačićev zahtev

12.23 - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović odredio je oko 12.15 pauzu od jednog sata na sednici parlamenta na kojoj se raspravlja o Predlogu rezolucije o Kosovu koja će biti osnov za dalje pregovore sa kosovskim vlastima.

Pauza je određena na zahtev premijera Srbije Ivice Dačića koji je zatražio konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa.

Dačić je kazao da je Vlada Srbije spremna da prihvati amandman Demokratske stranke, kojim se traži da se u rezoluciju uključi izvorni tekst platforme predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Taj tekst sadržao je mogućnost prekida pregovora sa Prištinom, kao i princip pregovaranja da "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".

Dačić je tokom obraćanja poslanicima kazao da je taj deo izostavljen iz Predloga rezolucije jer Srbija mora da učestvuje u pregovorima i da ih ne može napustiti bez teških posledica po celu državu.

Premijer je kazao poslanicima demokrata da je spreman da razgovara o njihovom amandmanu, ali da to onda znači da se politika DS o Kosovu približava stavovima Demokratske stranke Srbije i da imaju iste zahteve kao Srpska radikalna stranka koja "protestuje ispred parlamenta".

Obraćanje premijera

12.10 - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da vlada i predsednik Srbije ne predlažu samo tekst rezolucije i platforme o Kosovu i Metohiji, već da žele da se nađe rešenje.

Na današnjoj sednici treba da se realno sagleda sitaucija na Kosovu i Meothiji, dodao je Dačić ukazujući da dok se godinama raspravljao o rezolucijama i deklaracijama, na Kosovu od 1990. teče proces učvršćivanja nezavisnoti, raste pritisak na Srbe, nema povratka i rasvetljavanja problema nestalih.

"Suverenitet Srbije na Kosovu i Metohiji gotovo da ne postoji.Mi danas treba da tražimo podršku za politiku koja će prekinuti uspavanku da je dovoljno sakriti se iza rezolucija i da će problem Kosova biti rešen", rekao je Dačić u obraćanju poslanicima na sednici na kojoj se raspravlja o Predlogu rezolucije o KiM.

Građani, dodao je, očekuju odgovore na pitanja, odgovoran odnos prema raspravi, bez međustaranckih nadmetanja i ukoliko je moguće bez nadmetanja u optužbama ko je kriv.

Dačić je podsetio da je prošle godine obeleženo 100 godina od oslobođenja Kosova od turske vlasti, a da je danas tamo teška situaciju u kojoj je ugrožen teriotrijalni integritet i suvrenitet i nacionalni i državni interes Srbije."Kosovom upravljanju komandanti ratnih jedinica sa kojima smo ratovali, a danas sa njima razgovaramo. To je na žalost realnost", naglasio je premijer i dodao da je pitanje šta može da se uradi da se ta ralnost promeni.

Kosovo nije jednostavna tema, dodao je Dačić i naveo citat Jovana Skerlića da je "svaki kamen na Kosaovu uspomena na teške rane".

"Bez obzira da li je Kosovo u sastavu Srbije ili ne, i u vreme turske okupacije nije se menjao odnos srpskog naroda prema Kosovu, Kosovo je velika misao bez obzira ko danas tamo ima suverenitet. Kosovo je srpski arhetip, tema vezana za srpske korene, seobe ali i za deobe", dodao je Dačić.

"Na Kosovu je izuzetno teška situacija i svrha sednice nije rapravljanje o nekoliko stranica teksta rezolucije već da li smo u mogućnosti da realno sagledamo sitauciju u kojoj se nalazimo, spoljnopolitički položaj Srbije i mogućnosti da pravilno rašenje", rekao je Dačić.Od takvog pristupa zavisi da li ćemo vodili ostvarivu, realnu politiku ili ćemo samo doneti još jednu rezoluciju, rekao je Dačić.

11.35 - Počela sednica parlamenta na kojoj će poslanici raspravljati o Predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji. U sali je 185 od 250 poslanika. Sednici prisustvuju predsednik Nikolić i članovi Vlade, a očekuje se i dolazak premijera Dačića

Da podsetimo, poslanici Skupštine Srbije razmatraće danas na vanrednoj sednici Predlog rezolucije o Kosovu, koja će predstavljati osnov za razgovore sa privremenim institucijama vlasti Kosova. Sednici će prisustvovati i članovi Vlade.

Očekuje se da će predloženu rezoluciju obrazložiti premijer Ivica Dačić, i da će se poslanicima obratiti i predsednik Tomislav Nikolić. Vodiće se objedinjena rasprava o predloženom tekstu rezolucije i o amandmanima, a, kako je ranije izjavio predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, šefovi poslaničkih grupa su se dogovorili da atmosfera na sednici bude dostojanstvena. Demokratska stranka Srbije predložila je osam amandmana na Predlog rezolucije o Kosovu, od kojih se četiri odnose na dopunu Predloga, a četiri na brisanje delova u kojima se pominje Evropska unija i primena dosadašnjih briselskih sporazuma. Odluku o tome da li će glasati za taj tekst, DSS će, kako je saopšteno, doneti kada bude videla da li će vladajuća koalicija prihvatiti njene amandmane. Iz Demokratske stranke očekuju da će kroz amandmane DS tekst rezolucije biti značajno poboljšan, Liberalno-demokratska partija (LDP) je najavila da neće glasati za rezoluciju, dok će podršku tom dokumentu dati Srpski pokret obnove.

Zabranjen skup pokreta Nikad granica

Protestni skup koji je trebalo da bude održan danas ispred Narodne skupštine, pola sata pre sednice na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Kosovu, zabranjen je, saopšteno je iz pokreta "Nikad granica". Iz tog pokreta su poručili da će iskoristiti svoje građansko pravo da se lično uvere kako se zabranjuje akcija udruženja posvećenog odbrani Ustava.

"U korišćenju tog građanskog prava predstavnici inicijative svakako neće kršiti zakone ni propise, pa ni one koji su režimskim silnicima omogućili da zabrane uredno prijavljen skup". Oko Narodno skupštine razmešten je veći broj policajaca i policijskih vozila.

Radikali u protestnoj šetnji

Par stotina simpatizera Srspke radikalne stranke (SRS) okupilo se nešto pre 11 časova na Trgu Nikole Pašića odakle su krenuli u protestnu šetnju prema Skupštini Srbije.Skup SRS, kako je rekao Nemanja Šarović, policija je zabranila, ali će oni, ipak, kako najavljuju, prošetati do doma skupštine ispred koje se nalaze jake policijske snage.Okupljeni na Trgu Nikole Pašića nose stranačke zastave, zatim zastave sa likom lidera te stranke Vojislava Šešelja, haškog optuženiak Ratka Mladića uz natpis "srpski junaci" kao i zastave Srbije.

Babić: Uveren sam da će parlament usvojiti rezoluciju

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) rekao je jutros da je siguran da će Parlament na današnjoj sednici posle "brušenja" usvojiti Rezoluciju o Kosovu. On je gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS) rekao da očekuje od poslanika da izaberu put razuma i glasaju za Rezoluciju koja će biti tačka oslonca za sve buduće pregovore.

"Mi smo spremni da ova Rezolucija doživi određena brušenja, ali sam siguran da će svi za nju glasati, osim LDP-a koji je rekao da se ne slaže sa rezolucijom. Ni jedna druga partija i politička opcija nije zatvorila vrata. Nadam se da ćemo imati dovoljno mudrosti i zrelosti da u raspravi damo punu podršku rezoluciji" rekao je Babić.

Prema njegovim rečima SNS intenzivno razgovora sa opozicionom Demokratskom Strankom (DS) i Demokratskoj strankom Srbije (DSS) koje su juče najavile da imaju sedam, odnosno jedan amandman na tekst Rezolucije."Predlagač rezolucije je Vlada Srbije i ona će dati konačan odgovor koje amandmane prihvata, ali kao što postoji dobra volja vladajuće većine tako postoji dobra volja i svih parlamentarnih grupa i ja sam uveren da ćemo usvojiti Rezoluciju" kazao je Babić odgovarajući na pitanje da li će SNS usvojiti amandmane opozicije.

On je rekao i da je na juče održanoj Kolegijumu dogovoreno da sednica traje pet sati i istakao da bi tokom dostojanstvene rasprave trebalo da se usvoji rezolucija kako bi se poslala jedinstvena poruka međunarodnoj zajednici i institucijama u Prištini.

"Veoma je važno da se pošalje jedinstvena i jasna poruka, da smo opredeljeni za razgovore, za miran put koji će doneti boljitak građanima na Kosovu" rekao je Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track