Vuk Jeremić slavi Srpsku novu godinu u Njujorku!

Vuk Jeremić slavi Srpsku novu godinu u Njujorku!

Politika -
Jeremić će prvog dana srpske Nove godine biti domaćin novogodišnjeg koncerta, na kojem će se naša zemlja i kultura predstaviti u najboljem mogućem svetlu

BEOGRAD - Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić slavi Srpsku novu godinu na Ist Riveru!

Jeremić će "prvog dana srpske Nove godine" biti "domaćin novogodišnjeg koncerta, na kojem će se naša zemlja i kultura predstaviti u najboljem mogućem svetlu".

Tog dana, tačno u ponoć, za više od 2.000 gostiju, među kojima će biti "predstavnici svih stalnih članica UN i elita njujorškog biznisa, kulturnog i javnog života", nastupiće beogradski hor "Viva voks".

Koncert će biti u velikoj sali Generalne skupštine UN koja će za tu priliku biti posebno uređena.

Kao predsedavajuća Generalne skupštine UN, "Srbija ima pravo da izabere jedan dan koji će u UN biti posvećen našoj zemlji, a odlučeno je da to simbolično bude upravo prvi dan srpske Nove godine".

Jeremić kaže da će to biti "najveća kulturna manifestacija koju je naša država do sada organizovala na američkom kontinentu", da će "privući pažnju ne samo američke javnosti, već i mnogih širom planete".

"Kao zemlja koja je izabrana da predsedava UN, iz Njujorka ćemo poslati novogodišnju poruku mira i predstaviti svetu svetlo lice Srbije, kroz našu kulturu i običaje", rekao je Jeremić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track