Vučić: Srbija se neće mešati u izbor CG građana
Foto: Zorana Jevtić

Ni na čiju vodenicu

Vučić: Srbija se neće mešati u izbor CG građana

Politika -
Neće se ponoviti vreme Borisa Tadića kada između Srbije i Crne Gore nisu postojali nikakvi odnosi, rekao vicepremijer

PODGORICA - Srbija se neće mešati u izbor građana Crne Gore i neće ni na koji način podržavati ovu ili onu stranu, kazao je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da će Vlada Srbije i Srpska napredna stranka voditi iskrenu politiku prema Crnoj Gori.

"Neće se ponoviti vreme Borisa Tadića kada između Srbije i Crne Gore nisu postojali nikakvi odnosi", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će Beograd nastaviti da šalje u Crnu Goru emisare poput Mlađana Đorđevića, nekadašnjeg savetnika u kabinetu bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, Vučić je kazao da to više neće biti slučaj.

Nikada ništa nećemo činiti bilo kome iza leđa, niti na bilo koji način nešto skriveno činiti i raditi”, kazao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Komentarišući ocenu crnogorskog premijera Milo Đukanovića kako veruje da je došlo vreme za rasvetljavanje nelegalnog finansiranja nekih crnogorskih partija i političara novcem iz Srbije, Vučić je rekao da neće biti lova na veštice, niti smatra da Đukanović to želi, ali će se sve stvari proveriti.

“Gde god postoji bilo kakav dokaz na bilo koji način, ne za finansiranje partija u Crnoj Gori, nego i za finansiranje partija u Srbiji, za bilo šta što je na nelegalan način išlo, za šta postoji biće krivičnog dela - razume se da će ljudi koji su u izvršenju krivičnog dela učestvovali, biti procesuirani.

Ne možete da gradite prijateljstvo sa jednom zemljom tako što ćete da rušite njena legalna rukovodstva. Mi se nećemo mešati u izbor građana Crne Gore”, istakao je on.Prvi potpredsednik srpske Vlade kazao je da podržava sveobuhvatan dogovor sa Prištinom.“One koji misle da će povodom Kosova i Metohije biti nekog šampanjca za ispijanje ili da će biti neke velike radosti za Srbiju i njene građane - greše. Neće i nemam nikakvih iluzija da je to tako”, naveo je Vučić.

On je izrazio uverenje u utemeljenost optužnice protiv vlasnika Delta holding Miroslava Miškovića, kao i u skoro hapšenje odbeglog narko bosa Darka Šarića i najavio da sledi proces za Luku Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track