Prokop: Ubrzanje radova u martu
Foto: Beoinfo

Dogovoreno

Prokop: Ubrzanje radova u martu

Beograd -
Novac za nastavak radova na jednom od najvažnijih beogradskih infrastrukturnih projekata obezbeđen je iz kuvajtskog kredita od 25 miliona dolara

BEOGRAD - Radovi na završetku železničke stanice Prokop u Beogradu počeće u martu, dogovoreno je danas na sastanku ministra saobraćaja Milutinja Mrkonjića, gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i ministra građevinarstva Velimira Ilića.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, novac za nastavak radova na jednom od najvažnijih beogradskih infrastrukturnih projekata obezbeđen je iz kuvajtskog kredita od 25 miliona dolara.

Ističe se da je za izgradnju pristupnih saobraćajnica za Prokop neophodno obezbediti dodatnih 25 miliona dolara. Taj posao biće ponuđen potencijalnim investitorima, a kako se navodi , jedan od takvih investitora mogla bi da bude i kineska građevinska kompanija Putevi i mostovi (CRBC) koja gradi most Zemun-Borča. Na sastanku je ocenjeno da se gradnja tog mosta, koji će spojiti dve obale Dunava i preusmeriti teretni saobraćaj van gradskih zona, odvija veoma dobro i po planiranoj dinamici.

Dogovoreno je da Ministarstvo saobraćaja formira radnu grupu koja će kordinisati sve aktivnosti vezane za završetak te kapitalne investicije. Mrkonjić, Đilas i Ilić su razgovarali i o usaglašavanju stavova dva resorna ministarstava i gradskih struktura oko Generalnog urbanističkog plana Beograda (GUP), kako bi se ubrzalo dobijanje dozvola za gradnju intermodalnog terminala u Batajnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track