Vulin: Nema sporazuma s Kosovom!

Kosovski Albanci ponovo podmeću

Vulin: Nema sporazuma s Kosovom!

Politika -
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju tvrdi da neće biti sporazuma sa Kosovom po modelu dve Nemačke

BEOGRAD - Džabe se nadaju.Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, odbacio je juče navode koordinatora prištinskog tima u dijalogu Beograda i Prištine Bljerima Šalje da će dve strane postići mirovni sporazum sličan onom između dve Nemačke.Šalja je u emisiji prištinske televizije Kohavizion naveo da će se pregovori Hašima Tačija i Ivice Dačića okončati u aprilu postizanjem sporazuma, koji može biti mirovni sporazum sličan onom između dve Nemačke, kao i da je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton to jasno stavila do znanja dvojici premijera.- To nije tačno! O tome niko nije razmišljao niti se o tome pričalo. Voleo bih da srpski mediji manje vode računa o tome šta pišu prištinski mediji, gde se ovakve izjave daju zbog unutarstranačkih poena, a više o tome šta je zaista istina - kazao je Vulin.Bljerim Šalja je uveren i da će Beograd biti prinuđen da prizna nezavisnost Kosova, makar samo dan pre učlanjenja u Evropsku uniju.(K. B.)

Kosovu stolica u UN?Nemački ambasador u Beogradu Hajnc Vilhelm kazao je da je članstvo Kosova u UN jedno od pitanja koje treba da se nađe na stolu u Briselu.S druge strane, šef delegacije EU Vensan Dežer poručio je da se u okviru EU dosad nije razgovaralo o toj ideji. Srpski političari su ovakav predlog odbacili s gađenjem.- Ako se nastavi s takvim uslovima i postavljanjem gotovo diktata kao što je članstvo Kosova u UN, ne vidim evropsku perspektivu za Srbiju - rekao je Drecun, dok je šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović ukazao da pregovori moraju biti transparentniji.

Dačić: Ni reči o stolici u UNNemački ambasador u Beogradu Hajnc Vilhelm kazao je da je članstvo Kosova u UN jedno od pitanja koje treba da se nađe na stolu u Briselu.Premijer Ivica Dačić izjavio je sinoć da niko nikada na sastancima u Briselu nije otvarao pitanje stolice za Kosovo u UN. On je kazao da postoje pritisci da se ne ometa članstvo Kosova u nekim međunarodnim organizacijama.- Za nas je to pitanje apsolutno neprihvatljivo bez sveobuhvatnog rešenja problema KiM - naglasio je Dačić.Evropski komesar za proširenje Štefan File rekao je da u decembarskom planu za Srbiju nema uslova za našu zemlju koje je pominjao nemački ambasador.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track