Vulin: Struja mora da se plaća

Sever Kosmeta

Vulin: Struja mora da se plaća

Politika -
Založio se da građani u tom delu pokrajine dobiju određeni procenat besplatnih kilovat sati električne energije

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da struja na severu Kosova "mora da se plaća" i založio se da građani u tom delu pokrajine dobiju određeni procenat besplatnih kilovat sati električne energije.

Vulin je, obraćajući se studentima u Kosovskoj Mitrovici, istakao da struja mora da se plaća i da smatra da se mora urediti način na koji će to biti učinjeno jer, kako je naglasio, nije isto živeti u Kosovskoj Mitrovici i Beogradu, odnosno Novom Sadu.

Vulin se zalaže da određeni procenat kilovata za ljude koji žive na Kosovu i Metohiji mora da bude besplatan, a preko toga da se utrošena električna energija plati.

"Kvalitet života u gradovima u centralnoj Srbiji i ovde nije isti i zbog toga se država mora zahvaliti svojim građanima", rekao je Vulin istakavši da se na severu Kosova mora napraviti i regionalni vodovod.

O pitanju realizacije projekta regionalnog vodovoda za sever Kosova direktor Kancelarije za KiM je rekao da će razgovarati sa predstavnicima opština sa severa Kosova.

"Neshvatljivo je da, pored jezera Gazivode, građani na severu Kosova imaju redukcije vode i to su problemi koje treba da rešavamo", rekao je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track