Vestervele zbog smrti oca otkazao posetu Beogradu
Foto: Tanjug

Ne dolazi u utorak

Vestervele zbog smrti oca otkazao posetu Beogradu

Politika -
Ministarstvo inostranih poslova u Berlinu saopštilo je da je Vestervele otkazao sve zvanično zakazane termine od danas do 17. februara

BERLIN - Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele sutra neće posetiti Beograd pošto je, zbog smrti oca, otkazao sve sastanke zakazane za period do 17. februara, kako je saopštilo Ministarstvo inostranih poslova u Berlinu.

Vestervele je, prema najavama iz Beograda, sutra uveče trebalo da poseti Srbiju, gde je sa najvišim srpskim zvaničnicima trebalo da razgovara o temama vezanim za evropske integracije Srbije, Kosovo i bilateralne odnose.

Vestervele je Beograd trebalo da poseti u okviru turneje po regionu, a nedelju dana uoči posete prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Berlinu.Vučić će u Nemačkoj predvoditi delegaciju u kojoj su potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić i predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Milica Delević.

Cilj je da se nemačke parlamentarci i zvaničnici ubede da daju zeleno svetlo za početak pristupnih pregovora Srbije sa EU.

Vestervele je vest o smrti svoga oca primio u vreme posete Indoneziji, koju će danas, nešto ranije nego što je planirano i okončati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track