Josipović: Sa Tomislavom Nikolićem u dogledno vreme

Josipović: Sa Tomislavom Nikolićem u dogledno vreme

Politika -
Predsednik Hrvatske rekao je da će se sresti sa srpskim predsednikom kada budumogli da pošalju dobru, kvalitetnu poruku građanima Hrvatske i Srbije

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da će se verovatno u dogledno vreme sastati sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem i to kada budu mogli da pošalju dobru poruku građanima obe države.

"Sa Tomislavom Nikolićem ću se verovatno susresti u dogledno vreme, kada Nikolić i ja budemo mogli da pošaljemo dobru, kvalitetnu poruku građanima Hrvatske i Srbije", rekao je Josipović novinarima u Zagrebu.

On je izjavio da mu je regionalna saradnja i dalje jedan od prioriteta, kao i nastavak evropskih reformi i ostvarivanje hrvatskih interesa u Evropskoj uniji čija bi Hrvatska trebalo da postane članica 1. jula ove godine.

Josipović je najavio je skorašnje susrete sa predsednikom Slovenije i čelnicima BiH. Na kritike da u tri godine mandata nije bio dovoljno kritičan prema vladi premijera Zorana Milanovića iz Socijaldemokratske partije (SDP), Josipović je odgovorio da je dovoljno kritičan i da sve što ima kaže premijeru s kojim se povremeno susreće. On je dodao da predsednik treba da "odoli napasti da bude opozicija", već on treba da bude moderator. Josipović i Milanović su iz iste stranke, ali je Josipović po izboru za predsedika zamrznuo članstvo u SDP-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track