Bor: Štrajkuje glađu zbog sindikata
Foto: Print

Bor: Štrajkuje glađu zbog sindikata

Srbija -
Želja mi je da se, zajedno sa kolegama, bavim sindikatom, da radimo sve ono što smo radili do sada i da to bude na civilizovan način, rekao je Dragiša Trujkić

BOR - Lider opštinskog veća Samostalnog sindikata u Boru Dragiša Trujkić otpočeo je danas štrajk glađu, simbolično u pet do dvanaest, zbog sukoba oko formiranja novog Sindikata rudara Srbije i osipanja članstva u samostalnom sindikatu.

On je odbacio bilo kakvu povezanost sa ličnim interesima ili politikom.

"Počinjem štrajk glađu boreći se za sindikat. Želja mi je da se, zajedno sa kolegama, bavim sindikatom, da radimo sve ono što smo radili do sada i da to bude na civilizovan način. Sve ovo nema veze sa politikom, nema veze sa pisanjem pojedinaca, niti želim da bilo ko ovo zloupotrebi u druge svrhe“, rekao je Trujkić pred početak štrajka.

Trujkić je zatražio da se sindikatu vrate dokumentacija, žiro račun, pristupnice i prostorije, kao i sve ono što je, kako je naglasio Samostalni sindikat imao "pre ove ujdurme".

Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zoran Vujović podržao je zahteve Trujkića, koji se, po njegovim rečima, bori protiv nepravde.

"Molim sve u Boru da preduzmu mere iz svojih nadležnosti da se ova represalija prema članovima Samostalnog sindikata okonča, kao i da se za istim stolom govori o radničkim i sindikalnim temama“, rekao je Vujović.

Osnivanje Sindikata rudara Srbije, po ideji koja je potekla u Boru, već nedeljama zaokuplja pažnju javnosti zbog sukoba bivših i novih sindikalnih lidera Rudnika bakra Bor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track