Milan Bačević: Ne znam tačno šta sam radio u Vladi!

Prvi leti

Milan Bačević: Ne znam tačno šta sam radio u Vladi!

Politika -
Prvi potpredsednik srpske vlade odlučan da rekonstruiše ministarstva koja su pripala naprednjacima i tako ukloni ministre koji u prvih šest meseci nisu uradili skoro ništa

BEOGRAD - Tomo, ne daj me.Milan Bačević, ministar prostornog planiranja, rudarstva i zaštite životne sredine, prvi je na spisku Aleksandra Vučića za odstrel, saznaje Kurir. Otkako se u Nemanjinoj 11 povela priča o rekonstrukciji Vlade, gu kojoj je za one koji su imali najlošije rezultate u prvih šest meseci već obezbeđena šut-karta, ime Milana Bačevića se, prema rečima našeg sagovornika, prvo izdvojilo.- Vučić je kivan na nekoliko ministara jer se uopšte nisu pokazali za ovih šest meseci, a neki ne samo da nisu uradili ništa nego su brukali Vladu kad god su zinuli. Iako i ministrima iz drugih stranaka zamera gomilu stvari, fokusiran je pre svega na svoje - najlošije se pokazao Milan Bačević, Tomin prijatelj - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Vučić je posebno ljut i zbog njegovih nepromišljenih izjava. Bačevićevu bajku o kanalu, zbog čega mu se smeje cela Srbija, još nije preživeo.Podsetimo, Bačević je uzburkao javnost pričama da zemlji treba plovni kanal Dunav-Morava-Vardar, koji bi finansirali Kinezi?! Ekonomisti su u startu taj projekat označili kao nemoguć, a opozicija je od Vlade zatražila odgovor na pitanje da li je tačno da će se za tu nemoguću misiju zadužiti dodatnih 12 milijardi dolara.Međutim, to nije jedini Bačevićev peh - zalagao se za istraživanje nikla u parku prirode Mokra gora, tvrdio da u utrobi zemlje, na području Srbije, leže milijarde evra... Milan Bačević tvrdi da se nije prepoznao u Vučićevoj priči o rekonstrukciji Vlade, mada, kako priznaje, u trenutku baš i ne može da nabroji šta je sve uradio za šest meseci!- To sam saznao iz medija. Nisam informisan o mogućoj rekonstrukciji Vlade. Podneo sam izveštaj, kao i svi ostali. Nisam u mogućnosti da vam taksativno nabrojim šta je ministarstvo uradilo, na putu sam, možemo se čuti u ponedeljak. Nisam se prepoznao u izjavi Vučića. Smatram da ova vlada radi najbolje što može. Ne znam šta su kriterijumi za ocenjivanje - rekao je on.

Vučić rešio da smeni loše ministre
Vučić rešio da smeni loše ministre

Po čemu je poznat Milan Bačević♦ Radi na projektu plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar, koji treba da finansiraju Kinezi, deo kroz Srbiju koštao bi oko 12 milijardi dolara i, prema njegovih rečima, apsolutno je neophodan Srbiji.♦ Zalagao se za istraživanje nikla u parku prirode Mokra gora, zbog čega je pola Srbije ustalo i pobunilo se.

I Petkoviću se drma foteljaIako najslabije kotiran, Bačević nije jedini na „spisku“ - prema rečima našeg izvora, prvi čovek naprednjaka nezadovoljan je i radom ministra kulture Bratislava Petkovića.- Niko ne zna šta je taj čovek radio pola godine - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track