Hrvati pomažu Srbiji da uđe u EU

Suzana Grubješić

Hrvati pomažu Srbiji da uđe u EU

Politika -
Neki naši susedi su već u EU, Hrvatska će to uskoro biti i ono što mi želimo jeste da iskoristimo iskustva onih koji su kroz taj proces već prošli, navela je Suzana Grubješić

BEOGRAD - Hrvatska je ponovila spremnost da Srbiji stavi na raspolaganje znanje i iskustvo stečeno o pristupanju Evropskoj uniji, saopšteno je posle sastanka potpredsednice vlade Srbije Suzane Grubješić s hrvatskim zvaničnicima zaduženim za evropske integracije.

Grubješić je razgovarala s pomoćnikom hrvatske ministarke spoljnih i evropskih poslova Hrvojem Marušićem i Vladimirom Drobnjakom, glavnim pregovaračem Hrvatske za pristupanje Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade.

Ona je rekla da su odnosi Hrvatske i Srbije u usponu i da je neophodno da saradnja dve zemlje na svima nivoima bude jača, naglašavajući da je regionalna saradnja jedan od postulata na kojima počiva EU, kojoj Srbija teži.

"Neki naši susedi su već u EU, Hrvatska će to uskoro biti i ono što mi želimo jeste da iskoristimo iskustva onih koji su kroz taj proces već prošli. Tu je velika šansa za saradnju, i verujem da ćemo je, uz dobru volju svih koji su uključeni, iskoristiti na dobrobit svih građana sa ovih prostora", rekla je Grubješić.

U delegaciji Hrvatske su, uz Drobnjaka i Marušića, bili i stručnjaci koji su učestvovali u pristupnim pregovorima Hrvatske, čija znanja i iskustva, vezana za pripreme za članstvo u EU, mogu da budu od velike koristi na evropskom putu Srbije. Grubješić je rekla da je neophodno svakodnevno zalaganje za ispunjavanje uslova iz Brisela, ali ne radi pukog ispunjavanja forme, već zato što je to u najboljem interesu svih građana Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track